Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Život JEDINSTVENA CESTOVNA UTRKA Podijeli

Na karlovačkoj Milji i Ceneru trčat će više od 1000 trkača

Pozvani svi trkači da dođu i budu dio velikog atletskog slavlja

Do kraja današnjeg dana završit će prijave za ovogodišnji Karlovački cener – cestovnu utrku koja će se održati 11. srpnja. Dan prije trčat će se i Karlovačka milja, utrka u povodu 441. rođendana Karlovca.

Već sada se zna da će sudjelovati više od tisuću trkača.

Milja i Cener trče se kroz karlovačku povijesnu Zvijezdu

– Do 1000 ljudi će biti na Karlovačkom ceneru u subotu, zajedno štafete i utrke na 10 kilometara. Za Milju još ima dosta mjesta. Ona je kraća utrka i malo se kasnije puni, ali očekujemo oko 200 – 300 trkača, potvrdio je za Radio Mrežnicu i direktor utrke Robert Franjković.

Pripreme su pri kraju i odvijaju se prema svim epidemiološkim pravilima

Zbog koronavirusa ova jedinstvena utrka prebačena je iz lipnja u srpanj. Iako virus ponovo prijeti utrke će se sada održati prema planu.

– Sve ide svojim tijekom i radimo sukladno svim pravilima kao i do sada. Vjerujem da bi trebalo biti sve u najboljem redu.

Karlovačka milja na 1579 metara trči se 10. srpnja od 19 sati. Karlovački cener 11. srpnja. U 19 sati start je elitne utrke, a od 20 sati glavne utrka građana na 10 kilometara i štafeta.

-Pozivam sve trkače da dođu na ovogodišnji 8. Heineken 0.0 Karlovački cener koji je ujedno i World Athletics Bronze Label Road race – prva takva u Hrvatskoj, i da budu dio jednog velikog atletskog slavlja.

Foto: Arhiva Cener 2019/RM

Pročitajte i ovo

ROK ZAŠTITNIK OD EPIDEMIJA

Kardinal Vinko Puljić sutra na Petrakovom Brdu za Rokovo na misi u 18 sati