Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Crna kronika POLICAJAC JE STABILNO Podijeli

Na Markovom trgu upucan policajac, napadač ima 22 godine, dosad nepoznat policiji

Dosta je bilo prevara, napisao je napadač na svom Facebooku

Napadač koji je na Markovu trgu jutros otvorio rafalnu paljbu pred zgradom Vlade 22-godišnji je mladić iz Kutine.
Na društvenoj mreži oglasio se samo nekoliko minuta nakon napada koji je šokirao Hrvatsku. Nakon što je pucao na policajaca (31) otrčao je na Jabukovac i počinio samoubojstvo. Oružje je pronašla policija, a riječ je o kalašnjikovu. Ranjeni policajac je operiran i stabilnog je stanja.

Svjedokinja čula rafalnu paljbu

-Dok sam radila čula sam rafalnu paljbu. Svi su u dućanu legli na pod. Izašla sam jer su me ljudi tražili da pomognem, nosila sam mu vodu i držali smo ga dok je došla hitna – ispričala je novinarima svjedokinja današnje pucnjave u kojoj je ozlijeđen policajac.
Dobio je prostrjelne rane lijeve nadlaktice i podlaktice s prijelomom kosti i ozljedom jedne arterije, lijevo lumbalno bez unutarnjih ozljeda te ustrjelnu radnu desno glutealno, gdje mu je i ostao metak u tijelu. Nema velikih ozljeda krvnih žila.

MUP: Počinitelj nije dosad poznat policiji

“Mogući počinitelj pokušaja teškog ubojstva 31-godišnjeg policijskog službenika jutros na Trgu svetog Marka i ujedno osoba koja je na području Jabukovca počinila suicid je, prema do sada utvrđenim informacijama, 22-godišnji hrvatski državljanin. Osoba nije od ranije poznata policijskim službenicima”, priopćio je MUP.

Počinitelj je na Facebooku objavio “Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti”, napisao je.

24 minuta nakon događaja počinitelj pronađen

– Odmah na samom mjestu događaja reagirao je drugi policijski službenik koji je također uporijebio vatreno oružje. Počinitelj se udaljio s mjesta događaja. 24 minuta nakon događaja pronađen je počinitelj, koji je prema sadašnjim informacijama izvršio suicid. Pitanje je stalno sigurnosti na Markovu trgu, policija je reagirala onako kako treba, drugi policijski službenik je brzo reagirao. To je otvoreni prostor na koji može doći svatko. Taj prostor je javni prostor. Bila je informacija kako policija nije uočila prije počinitelja. Nitko nije vidio da netko hoda i nosi oružje. Prema informacijama policijski službenik je stabilno. Utvrđuju se sve okolnosti i formirani su timovi koji će pokušati rasvijetliti motiv ovog događaja”, kazao je ravnatelj policije Nikola Milina.

Predsjednik daje potporu Vladi

Predsjednik države Zoran Milanović obratio se javnosti povodom propucavanja policajca na Markovu trgu. Dao je punu podršku Vladi i institucijama da zaštite državne institucije

 

FOTO: DNEVNIK.HR

Pročitajte i ovo

CRNA KRONIKA

U Gornjoj Trebinji provaljeno u nenastanjenu kuću