Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija NOVAC ODOBREN Podijeli

Na proljeće počinje uređenje Oružane u Regionalni centar kompetentnosti

Tehnička škola je povukla svih 45 milijuna kuna zataj projekt

Regionalni centar kompetentnosti u Karlovcu kruna je svih mjera koje Karlovačka županija poduzima za obrazovanje djece i odraslih za zanimanja koja nedostaju tržištu rada. Njegova izgradnja, odnosno uređenje Oružane u kojoj će biti smješten,  trebala bi započeti na proljeće.

Jedino je Tehnička škola u Karlovcu, a time i naša županija dobila priliku za projekt tražiti 45 milijuna kuna i taj novac uspjela dobiti.

– Za sv. Nikolu, 6.12. dobili smo obavijest da je iznos od 45 milijuna kuna u potpunosti prihvaćen za programe strojarstva, elektrotehnike i računarstva, turizma i ugostiteljstva. Naglašavam, sve ostale županije imaju mogućnost prijave do 30 milijuna kuna, rekla je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Uskoro bi trebao biti potpisan ugovor o dodjeli sredstava s Ministarstvom regionalnog razvoja, uslijedit će javna nabava za izvođača radova, a onda bi u proljeće rekonstrukcija Oružane mogla početi.

– Od 45 milijuna kuna, 38 milijuna kuna po javnoj nabavi bi bila rekonstrukcija zgrade Oružane, a preostali dio je nabavka opreme, alata, strojeva, uređaja, robota, najmodernije opreme koja je usklađena s potrebama velikih gospodarstvenika, dodala je Hajsan Dolinar.

Županija već sada ima 88 potpisanih sporazuma s ovdašnjim gospodarstvenicima među kojima su tvrtke HS produkt, General Electric, Tvornica turbina itd. za provedbu ovog projekta. A da bi projekt, kada jednom zgrada bude obnovljena i u funkciji, mogao zaživjeti već sada se traže novi izvori financiranja. Novi projekt predan je 28.11. vrijedan 60 milijuna kuna.

– U okviru kojeg će se izraditi strategija obrazovanja, plan i program usavršavanja profesora, stručnih suradnika i gospodarstvenika koji će dio satnice odrađivati u Regionalnom centru kompetentnosti. Izradit će se i standard zanimanja, modernizacija kurikuluma strukovnih zanimanja, studijska putovanja, promocija standarda zanimanja i upravljanje projektom u petogodišnjem razdoblju, pojasnila je Hajsan Dolinar.

Pročitajte i ovo

HDZ-OVI KANDIDATI

Bićanić u Saborskom po treći mandat, Plesac u Žakanju po prvi