Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Karlovac MODERNIZACIJA Podijeli

Na Turnju otvoreno novo školsko igralište. Slijedi velika dogradnja škole

Škola će dobiti oko 1400 kvadrata za osam učionica i prelazak u jednu smjenu

Novo školsko – sportsko igralište Osnovne škole Turanj od danas je i službeno otvoreno. Izgrađeno je u tri mjeseca na školskom zemljištu, a Grad je koštalo 836 tisuća kuna.

Djeca će sada biti u sigurnijem okruženju, dalje od D1, a parkiralište na kojem je do sad bilo igralište, je prošireno, naglašava ravnateljica Snježana Žunac.

-Izmještavanje igrališta u ovo lijepo okruženje je diglo razinu sigurnosti izvođenja nastave i općenito sigurnosti boravka naše djece u školi jer je maknuto od ceste D1 u ovaj okoliš gdje nema opasnosti od prometa, kaže.

Igralište je otvoreno za sve stanovnike Turnja, a njegovo uređenje je tek početak glavnog projekta dogradnje turanjske škole kojom će i ona prijeći u jednu smjenu.

Dogradnja škole čeka suglasnost ministarstva

-Paralelno sa starim dijelom škole će se graditi novih oko 1400 kvadratnih metara. Tu ćemo preseliti razrednu nastavu, to je osam učionica u prizemlju i na prvom katu. U prizemlju bi bila i knjižnica, blagovaona i informatički kabinet, dodala je Žunac.

Na taj način, nakon dogradnje, škola će biti prilagođena i učenicima s invaliditetom. Projekt čeka suglasnost ministarstva i osiguravanje sredstava.

-Građevinska dozvola je gotova, projektnu dokumentaciju imamo i čim dobijemo suglasnost ministarstva mi ćemo Osnovnu školu Turanj, kao i Osnovnu školu Mahično, po istom principu, prijaviti u NPO. U dosadašnjim razgovorima s Ministarstvom znanosti i obrazovanja taj projekt je prihvatljiv, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca vjeruju u opstanak u ‘premijerki’, ali nad ispunjenjem tog cilja ‘visi mač’ neispunjenih obećanja prema braći Smojver