Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Život LJUBAZNI U PROMETU Podijeli

Nagrađeno 5 najljubaznijih vozača i vozačica u Dugoj Resi: Pješacima staju na pješačkom i voze bez prekršaja

Od 159 vozača 127 je pustilo pješake

Policijske postaje Ogulin, Ozalj, Slunj i Duga Resa provele su sad već tradicionalnu akciju Dan ljubaznosti u prometu i danas nagradili savjesne vozače.

U Dugoj Resi je promet praćen na tri raskrižja, rekao je načelnik dugoreške policije Dario Horvatić.

-Ukupno je zabilježeno 127 vozača koji su poštivali prometne propise i to smo radili akciju na propuštanje i poštivanje pješaka preko pješačkog prijelaza. Akcija je provedena u blizini tri pješačka prijelaza na području grada. Ukupno je nadzirano 159 vozila i 80 % vozača je poštivalo prometne propise, rekao je Horvatić.

Izabrano je pet kandidata koji su danas dobili priznanja i nagradu. Oni  nemaju prometnih prekršaja:  Antun Biršić, Mirka Spudić, Ivan Škarjak, Mijo Galović i Josip Kasun u akciji su, ne znajući da ih netko gleda, uredno stali i pustili pješake na pješačkom prijelazu. Osvojili su jednogodišnje besplatno članstvo u Autoklubu Duga Resa.

Zanimljiv je podatak da od 2014. do 2020. u rujnu na dugoreškom području nije bilo naleta vozila na pješake na pješačkim prijelazima. Ali, bilo ih je u drugim mjesecima npr. u studenom i prosincu 2017. ili u 2018. dogodio se jedan nalet na pješaka. Prošle godine su bile dvije prometne nesreće s pješacima, jedan je pješak poginuo.

Pročitajte i ovo

PREDIVAN DAN

S gotovo 21 stupnjem Karlovac i županija danas među najtoplijima u Hrvatskoj