Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Život LUTKA SA KARIJEROM Podijeli

Najpoznatija i najprodavanija lutka na svijetu danas slavi svoj rođendan, znate li njezino puno ime?

Kreatorica lutke htjela je djevojčicama dokazati da mogu biti pilotkinje, doktorice, astronautkinje, odvjetnice, odnosno što god požele

Barbara Millicent Roberts, zvana Barbie,danas slavi 61 godinu. Dolazi iz izmišljenog grada Willows i u romantičnoj je vezi s Kenom Carsonom.

Gledajući svoju kći Barbaru kako se igra s papirnatim lutkama, Ruth Handler došla je na ideju kako bi mogla napraviti vlastitu lutku. Za vrijeme boravka u Europi dobila je inspiraciju nakon što je u Njemačkoj gledala lutke nalik bebama.

Prva Barbika rođena je i predstavljena svijetu 9. ožujka 1959. godine, a bila je nalik poznatim ženama tog doba kao što su Elizabeth Taylor i Marilyn Monroe. Tijekom povijesti, rađale su se mnoge verzije pa je Barbie promijenila više od 200 karijera. Dvije godine kasnije, rođen je njezin dečko Ken nazvan po Handlerovom sinu.

Barbie je oduvijek bila u skladu s trendovima, ali se i našla na meti kritičara zbog nerealnih proporcija tijela koji ne poštuje različitosti. Nakon toga, predstavlja se nova kolekcija pa dobiva četiri nova oblika tijela koja dolaze u sedam različitih boja kože.

Svake minute proda se preko 100 primjeraka, a godišnje preko 58 milijuna čineći je najpopularnijom lutkom na svijetu.

Pročitajte i ovo

NIJE DOBRO

Još 20 novooboljelih u Karlovcu. Većina povezana s crkvenim zborom