Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Život SAVJETI Podijeli

Najvažniji detalji kod uređenja doma

Najveći komad u sobi obično je najvažniji i najskuplji. Zato je važno započeti s tim jednim komadom i nastaviti dalje.

Useljavate se u novi dom ili renovirate svoj dom iznova? U Vidaxl-u možete pronaći sav namještaj koji će Vam pomoći u poboljšanju Vašeg doma!

Pogledajte šest savjeta za uređenje doma kada krećete od nule. Vidjet ćete da je uređenje vašeg novog doma zabavno, ali i mnogo lakše nego što mislite.

Odredite svoj stil uređenja

Ako možete točno odrediti stil dizajna koji želite za interijer svog doma, na pola ste puta! Jednostavno pravilo je koristiti isti stil za interijer kao i eksterijer doma. Sa stilom doma kao što je old style ili jednostavni čisti stil, tamni, bogati drveni komadi, namještaj čistih linija i puno zemljanih tonova dobro funkcioniraju.

Prijelazni stil

Prijelazni stil ide uz većinu kućnih stilova. Izgled je hibrid modernog i tradicionalnog, te je savršen za ažuriranje starijih kućnih stilova poput kolonijalnog ili viktorijanskog. Prijelazni stil uređenja doma uključuje korištenje tamnog drveća, kamena, neutralnih boja i zemljanih crvenih, kaduljinih i maslinasto zelenih boja kao naglasaka.

Moderan stil

Moderan stil uređenja je dobro skrojen i ima čiste linije. Drveni i zemljani tonovi daju mekši dojam čistim ravnim linijama. Moderne sofe i elementi iz sredine stoljeća su popularni u ovom stilu. Kuće na ranču, kuće iz doba Art Decoa i kuće izgrađene tijekom i nakon 1950-ih obično najbolje funkcioniraju s modernim dekorom.

Suvremeni stil

Suvremeni dizajn je najrjeđi i minimalistički stil dizajna. Nekoliko komada namještaja se koristi u svakoj sobi. Odabir boja obično je sveden na crnu, bijelu ili sivu s primarnim akcentima u boji. Umjesto drveta, korišteni su metali i staklo. Kada uređujete od nule, suvremeni stil dobra je ideja kada radite s manjim prostorima i/ili želite istaknuti prirodne značajke doma, poput velikih, svijetlih prozora ili arhitektonskih detalja.

Stil seoske kuće

Ovaj stil dodaje zabavu, udobnost i malo otkačenosti vašem domu. Za uređenje od nule u stilu seoske kuće najvažnije je praktično, udobno i primamljivo. Sofe bi trebale biti velike i komotne radi udobnosti i za jednostavno održavanje. Drveni stolovi su zemljani i ležerni, dok boje i naglašeni komadi namještaja imaju dojam vintage ili antikvarijata.

Raščlanite svoj plan uređenja doma po sobama

Odredite prioritete soba koje su vam najvažnije i napravite plan uređenja, od jedne do druge sobe. Možda ćete htjeti započeti sa svojom spavaćom sobom, dnevnim boravkom i kupatilom. Odaberite najviše dvije ili tri sobe i planirajte ih dekorirati jednu po jednu.

Ako odlučite da želite prijelazni stil u spavaćoj sobi, ali moderan dnevni boravak, to možete napraviti jer na kraju dana, vi ste taj koji ćete se ugodno osjećati u tim sobama. Vaš će dom imati puno više osobnosti kada ga uredite ispočetka, sobu po sobu.

Samo pazite da svim sobama dodate objedinjujući element za protok, poput određene boje ili ukrasnog predmeta u stilu arhitektonskog dizajna doma.

Niste sigurni s kojom sobom započeti? Razmislite o tome u kojim sobama provodite najviše vremena. Gostinjsku sobu uvijek možete urediti kasnije, stoga zatvorite vrata gostinjske sobe i zaboravite na to na neko vrijeme.

Prvo počnite s najvećim komadom u sobi

Sada kada ste svoj plan uređenja podijelili na jednu po jednu sobu, uzmite isti koncept i usredotočite se na pronalaženje najvažnijeg komada u sobi.

Najveći komad u sobi obično je najvažniji i najskuplji. Zato je važno započeti s tim jednim komadom i nastaviti dalje. U blagovaonici počnite sa stolom za blagovanje. Za svoju dnevnu sobu prvo odaberite kauč. U vašoj spavaćoj sobi, krevet je najvažniji dio sobe.

Najveći komad u sobi vjerojatno je mjesto gdje ćete uložiti najviše novca. Obično se najviše koristi u prostoriji, stoga je kvaliteta važna. Vjerojatno možete uštedjeti nešto novca na dodacima, kupovini polovnih noćnih ormarića, pronalaženju jeftinog stolića za kavu ili kuhinjskih stolica, ali nikada ne štedite na svojoj sofi ili krevetu!

Sad kad vidite koliko jednostavno može biti uređenje doma od nule, odlučite na svom stilu, odredite prioritet svojih soba i počnite. Vaš novi dom će biti sastavljen u tren oka!

(sponzorirana objava)

Pročitajte i ovo

TEMA NOGOSTUP

Karlovački SDP oštro po gradskom sustavu: Ekipa iz Grada ne zna raspolagati novcem, a stanovnike Hrnetića smatraju građanima drugog reda