Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija NAJMOM PO LIJEČNICIMA Podijeli

Nakon što su liječnicima digli zakup i do 500 %, u Karlovačkoj županiji ponovno kažu da će vidjeti kako će biti za pola godine

Postoji prostor za dogovor, ali Županija je uložila velike iznose u uređenje i održavanje

Nakon što je Karlovačka županija digla cijenu zakupa za privatne liječnike od 130 do 500 posto, postoji prostor za daljnje razgovore, analize i dogovore oko cijene.

Sažetak je to odgovora na upit Radio Mrežnice kojim smo opetovano tražili pojašnjenja hoće li se u godini opterećenoj koronom i ostalim zlima, ipak smanjiti ovaj namet. Podsjetimo, Radio Mrežnica pisala je ovdje o toj temi.

Ukratko,privatne liječničke ordinacije od 1. siječnja za najam poslovnih prostora u domovima zdravlja Karlovačke županije plaćaju dvostruko skuplju cijenu nego prije, pa ono što su do sad plaćali 1250 kuna sada je poraslo na između 3 do 7 tisuća kuna mjesečno.

Na zadnjoj sjednici županijske skupštine resorna pročelnica Maja Vučinić Knežević potvrdila je da je cijena po kvadratnom metru povećana na 70 kuna, a razlog su ulaganja. Karlovačka županija je, za razliku od npr. Zagreba, obnovila sve svoje domove zdravlja pa kaže kako ova cijena nije previsoka. Pojasnila je i da će vidjeti kako će se stvari odvijati nakon pola godine. Na tom je tragu i novi odgovor iz Karlovačke županije. Pohvalili su se kako su u uređenje ambulanti domova zdravlja uložili 11,5 milijuna kuna, postigli time nadstandard, popravljaju ih i slično, a brinu i o grijanju, kotlovnicama, održavanju objekata.

-U svakom slučaju, dogovoreno je da se nakon određenoga razdoblja, otprilike od pola godine, učini analiza te stekne uvid u posljedice i rezultate koji će nastupiti nakon uvođenja novih cijena i implementacije novog zakona i iz njega proisteklih odluka, a u cilju osiguravanja zdravstvene zaštite naših pacijenata. Ukratko, uvijek postoji prostor za daljnje razgovore, analize i dogovore, poručuju iz Karlovačke županije.

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Karlovčanke novu sezonu Superlige otvaraju domaćim ogledom s Nebom, mlađe kolegice na startu sezone putuju u Petrinju