Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija STOŽER KARLOVČAČKE ŽUPANIJE Podijeli

Nalog županijskog stožera liječnicima: Pojačano skrbite za pacijente da ne dolaze na mikrobiologiju

Građani nerijetko dolaze na mikrobiologiju doznati rezultate testa koje im trebaju dostaviti njihovi liječnici

Svim liječnicima obiteljske medicine i koncesionarima u sklopu Domova zdravlja u Karlovačkoj županiji županijski Stožer civilne zaštite naložio je da pojačano i kontinuirano skrbe za svoje pacijente u ustanovama socijalne skrbi.

-Također, dužni su pružati svu pomoć svojim pacijentima u vidu pravovremenog upućivanja i obavještavanja o provedenim testiranjima na prisutnost virusa SARS-CoV 2 te ostvarivati kontinuiranu suradnju sa svim uključenim službama u borbi protiv epidemije bolesti COVID 19, dodaju iz Stožera.

Sve informacije o testiranju dobit će od svojih obiteljskih liječnika koji će ih, ako moraju, poslati u DRIVE IN. Po nalaze neće morati sami ići jer će oni elektronskom poštom biti poslani liječniku koji ih je i uputio na testiranje.  Oni koji su pozitivni na COVID-19 odmah će dobiti poziv epidemiologa iz Zavoda za javno zdravstvo.

Liječnici bez obzira na svoje radno vrijeme, o nalazima testiranja pacijente moraju odmah izvjestiti

Na upit Radio Mrežnice zašto liječnicima treba biti dati nalog da bi pojačano skrbili o svojim pacijentima iz Stožera odgovaraju:

-S obzirom na nerijetku situaciju da su testirani pacijenti ulazili u prostore mikrobiologije ZJZKA, kako bi dobili nalaz testa na SARS-Cov-2, čime se remetio rad, a i ugrožavala sigurnost zaposlenika mikrobiologije te obzirom da su liječnici obiteljske medicine nadležni izvještavati svoje pacijente o nalazu testiranja, istima je od Stožera CZ Karlovačke županije naloženo da odmah, po primitku nalaza o istome izvijeste svoje pacijente, bez obzira na činjenicu radnog vremena ordinacije, a sve u skladu s odnosnom Odlukom.

Niti Stožer CZ Karlovačke županije, niti Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata Karlovačke županije, nisu zaprimili obavijest o ne pružanju pomoći svojim pacijentima, a u slučaju suprotnog se pacijenti mogu obratiti navedenom Povjerenstvu, kažu u Stožeru.

U vrijeme uzimanja uzoraka, radi nesmetanog obavljanja, sudjeluju operativne snage Stožera CZ Karlovačke županije, uz periodičan nadzor od strane djelatnika PU Karlovačke.

Pročitajte i ovo

MALO IZ STOŽERA

Pozitivna i druga dožupanica i šefica stožera Hajsan Dolinar, ali se vratila Furdek Hajdin