Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život DUGOREŠANKA I BRAJICA Podijeli

Naša Dunja i Ana Maria voditeljice su koje slušatelji sve više vole: Prva obožava Dugu Resu, a druga se vidi u Hollywoodu

Jednu oduševljava timski rad na Mrežnici, a druga kroz radio želi dati više društvu

Koja vam je ona mala? A, Dunja, da, da. A ona druga? E, Ana Maria. A odakle su? Čije su? 

To su u zadnje vrijeme najčešća pitanja koja dobivamo od naših slušatelja kada čuju nove glasove u našem programu. Doduše, jedan od novih glasova i nije tako nov, već je tu dvije godine, a drugi je nekoliko mjeseci. Kako god, u jednoj kratkoj nedjeljnoj priči odlučili smo vam predstaviti naše dvije voditeljice. One su Dunja Karem i Ana Maria Štefanac. Prva je profesorica, a druga glumica, izašle su iz našeg RM “inkubatora” i na najbolji način uklopile su se u politiku tvrtke: Daj šansu mladima.

Obje mlade i vesele, simpatične i bistrog uma brzo su stekle simpatije slušatelja, već imaju svoje fanove, a svaka plijeni svojom osobnošću. Zajedno su gotovo kao yin i yang.

Dunja obožava Dugu Resu: Svoje znanje i sposobnosti želi dati svom kraju

Dunji je 25 godina i prava je Dugorešanka. Nema dalje jer grad na Mrežnici joj je sve. Onako sitnu čovjek bi je zamijenio za kakvu školarku, no Dunja je prava profesorica engleskog i ruskog jezika. Oduvijek je željela biti učiteljica, a u jezicima se apsolutno pronalazi i osjeća “kao doma” pa već pomišlja i na učenje talijanskog. Na naš radio stigla je prije dvije godine i to ravno – s koncerta. Naime, “upecali” smo je na koncertu crkvenog zbora Plamen u Dugoj Resi čija je članica, a te večeri veselo je skakutala po pozornici.  Jasno je kao dan da Dunja krasno pjeva, svira klavir i zapravo je rođena za nastupe. A kad smo je kao takvu “snimili” , trebalo je malo – puno učenja i treniranja i krenula je u program.

– Meni je ovo super, zahvalna sam na svemu, najsretnija sam kad slušateljima mogu donijeti i prenijeti dobru energiju, evo cijeli život slušam Mrežnicu, rastem uz nju i nisam nikad mislila da bih tu mogla biti, a sad tu radim, kaže nam.

I doista, imala je tek tri godine kad je Radio Mrežnica počela s radom, a danas je njen ravnopravni dio i podmladak. Njen životni moto je “Voli,moli,radi”,  a upravo u tome se i pronalazi dok đacima dugoreške Srednje škole prenosi znanje engleskog jezika.

– Izuzetno sam vezana za Dugu Resu, tu je moj dom, tu sam odrasla, studentski život u Zagrebu mi je bio lijep, ali ovdje mi je najljepše i doista ovdje želim ostvariti onu “da posijem tamo gdje sam nikla”. To vidim i kroz svoju ulogu profesora u školovanju djece na jednu stranu i rad na Radio Mrežnici s druge strane, a sigurna sam da ću tu i ostati, kaže Dunja. Kad ju pitate što i koga najviše voli, ispucat će kao iz topa: – Obitelj. Njih najviše na svijetu.

Ana Maria je Brajica: Na Mrežnici ju oduševljava timski rad, ali rado bi u Hollywood

Ana Maria ili internog imena za potrebe RM – AMŠ,  ima 26 godina i prava je Brajica, cura iz Jaškova. Simpatična i energična ona je diplomirana glumica, od glave do pete. Diplomirala je na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Rijeci, a i dan danas “vozi” između Rijeke, Duge Rese, malo Jaškova, Karlovca i Zagreba. Otkačena, rekli bismo, glumi na naj, a savršeno se uklopila u naše kratke storije na Instagramu gdje svakodnevno dobiva sve više simpatija. Želja joj je, ni manje ni više nego Hollywood i spremna je preuzeti titulu prve Brajice u tom svijetu filmskog glamura.

– To svi koji me znaju znaju, nije to ništa novo, govori kroz smijeh.

Ako gledate crtiće, onda ćete i u njima čuti njen glas. Tako glumi u Catboy PJ Masks, Hello Carbot, Superwingsima, a u Psećoj ophodnji ona je Rocky: “Zeleno znači kreni”!

A kad smo kod zelenog, ona je i zelena aktivistica, užasno u brizi za okoliš pa tako brižno “špara” papir na radiju. Ujedno je i jedina vegetarijanka u našoj ekipi čime konkretno promovira svoju “zelenu” politiku, a uvjerava nas da se čovjek fino može najesti i bez mesa. Ok, kako ti kažeš. Da je multipraktik govori i to što je trenirala i nogomet i rukomet i tekvando i razne plesove, glumila kao mala u Zorin domu, uglavnom, hiperaktivna je Brajica, a u horoskopu Lavica. Obožava životinje, ima dvije udomljene mace Mjau i Milenu i peseka Viskija, a čim stigne neka dojava o napuštenim životinjama, raspoloženje joj pada na minimum.

Kad je stigla na Radio Mrežnicu, razveselila ju je atmosfera. – Zahvaljujući opuštenom kolektivu osjećam osobni napredak iz dana u dan. Zanimljivo je vidjeti što i tko sve stoji iza realizacije programa, odnosno da je ono što slušatelj čuje rad tima ljudi, kaže AMŠ. Kaže da ljudi obično misle kako voditelj sve “hendla”, a kad tamo – timski rad. A to je ono što ona voli i čega ima na Radio Mrežnici.

I Dunja i Ana Maria pronašle su svoje mjesto na Radio Mrežnici i tako postale dio našeg života i programa. Svakog dana, kako se to kaže, u svakom pogledu sve više napreduju i već su našle svoje mjesto u srcima i ušima slušatelja. U ovom poslu nema mjesta sujetama i tvrdnji “Sad sve znam” jer stati pred mikrofon, zvučati suvislo i dobro i potom reći nešto pametno nije nimalo lako, a živi program iznenađuje svakodnevno. Svatko tko misli suprotno jako se vara jer iza svega stoji rad, ponavljanje, trud, a najbitnija je volja. A želite li i vi biti kao Dunja i Ana Maria, znate što vam je činiti. 🙂

Pročitajte i ovo

BIJEG KOD CRKVE

Vozač u bijegu nakon što je jučer navečer u Dugoj Resi srušio biciklista