Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Život KUESS DIE HAND, MILOSTIVA Podijeli

Nastavak kultnog “Tko pjeva zlo ne misli” snimat će se i u netretićkom te ribničkom kraju

Riječ je o tv seriji “Dnevnik velikog Perice”, a glazba će naravno, biti velik dio priče

Nakon kraće ljetne pauze nastavlja se snimanje TV serije “Dnevnik velikog Perice”, a dio scena bit će uskoro sniman na području Netretića i Ribnika.

Radi se o serijalu od šest epizoda koje su svojevrsni nastavak kultnog hrvatskog filma odnosno glazbene komedije snimljene 1970.godine u režiji  Kreše Golika “Tko pjeva, zlo ne misli”. Radnja je smještena u 1964. godinu prošlog stoljeća i Perica, sin Franje Šafraneka, više nije dječak.

– Pericu glumi Živko Anošić, a priča je smještena 30 godina kasnije, nakon originalnog filma. Ona se ne nastavlja nego se samo naslanja na
taj film s nekim od likova. Imamo tu i Mirjanu Bohanec koja glumi Peričinu majku i u filmu i u seriji, rekao je za Radio Mrežnicu autor i izvršni producent serije Albino Uršić.

“Jučer je otišao tata k Žnidaršiću…tamo se je dogodila važna stvar jer je došao gospon Fulir. Onda je gospon Fulir tati sve lijepo rastumačio pa su se tata i on opet pomirili i poljubili. Što je još bilo ne znam, a ono što ne znam ne mogu napisati u dnevnik jer bi to onda bila laž.”

DVD Ribnik i cesta u Netretiću glume Breznički Hum

U Ribniku i Netretiću krajem kolovoza snimat će se scene iz prve epizode.

-U Ribniku ćemo snimati u DVD-u gdje Perica, koji pokušava postati šlager pjevač, ima svoj prvi nastup. Tamo, naravno, ne krene sve po planu. U Netretiću će se snimati uz Dom, na cesti koja će biti put prema DVD-u i snimat će se dijalozi na motoru između Perice i njegovog najboljeg prijatelja Šnidaršića. To je noćna scena i nadam se da neće biti puno prometa tako da nećemo raditi previše problema stanovnicima, ali zatvorit će se dio ceste. Inače, Ribnik i Netretić zapravo će glumiti Breznički Hum, kaže Uršić.

Redatelj serije je Vinko Brešan. – Išao je za tim da prati jedan rukopis Kreše Golika. Sve to je neopterećeno politikom, ali osim ljubavne priče mi smo htjeli pokazati i jednu kroniku Zagreba u šezdesetim godinama kad se počela Jugoslavija otvarati prema zapadnim pop – kulturama, kaže Uršić.

Zato će glazba biti jedan bitan dio cijele priče. Autor glazbe je Gordan Muratović – Coco Mosquito iz Jinxa.

-Znači, obrada hitova iz šezdesetih godina, ima poznatih i manje poznatih pjesama kao i neke nove pjesme u duhu šezdesetih. Mi planiramo napraviti soundtrack od toga kad izađe serija.

Već oko Božića seriju bi mogli gledati na HRT-u

Uz Živka Anočića koji glumi Pericu glume i: Csilla Barath Bastajić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj (u ulozi brata pokojnog Ernesta Fulira), Nikola Kojo, Goran Navojec…  Snimanje završava za dvadesetak dana, a do kraja godine serijal će biti isporučen HRT-u, u čijoj se koprodukciji snima i gdje će na kraju biti emitiran, možda već oko Božića.

Na pitanje planira li se već i druga sezona, Uršić kaže:

– Imamo ideju za nastavak, ali htjeli bismo da to bude stvarno dobro. Ako vidimo da će možda ta druga sezona  biti samo neki puki nastavak, onda možda ne bi radili. Bolje da bude manje pa da bude pamtljivo, nego da bude štancanje. To ne želi nitko od ekipe. Vjerujemo da će barem ovih šest sezona biti upamćeno.

Inače, Tko pjeva zlo ne misli jedan je od najgledanijih naših filmova čija je radnja smještena u 30-te godine prošlog stoljeća u Zagrebu. Serija će pak “napredovati” za 30 godina, odnosno radnja se događa šezdesetih.

Sjećate li se najboljih izjava iz kultnog “Tko pjeva zlo ne misli”?

Franjo (nagovara Fulira da oženi Minu): Mislim da je ona dobra prilika za tebe. Mislim, ženska nije najmlađa, al je još uščuvana.
Franjo: Ja svoju ženu ne dam vređati. Puno nije vredna, ali vređati je ne dam!
Franjo: Kaj se toga tiče, bogme ne bi ni tebi škodilo da te koji malo povali negde za grmom!
Franjo: Pisca se više ne sećam kak se zval, ali knjiga je bila jako lepo ukoričena, pače sa zlatorezom!
Franjo: Ja sam čital jednu knjigu o tome kak je postal čovjek. Tam sve lepo piše. Kak su najprije bile ribe, onda kak su ribama narasle noge, i tak, sve do čoveka.

Fulir:
Küss die hand, milostiva!”
“Perice, idi ti crtati van, na svjetlo, da ne pokvariš oči.”
“Prosim, nisam ja bedak!
“Nisam ja nekakvi šnelfotograf, ja slikam iz umjetničkog užitka.”
“Šaran je bio comme il faut!”
“Perice, a znaš li ti risati? Ako mi narišeš konja dat ću ti dva dinara”

Foto: HRT Screenshot

Pročitajte i ovo

SAVJETI

Evo kako podnijeti ljetne vrućine i kreirati pravu malu oazu