Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život ERASMUS + PROJEKT Podijeli

Nazorovci bili u Finskoj, a uskoro im u Dugu Resu stižu prijatelji iz 5 zemalja

U projektu „Sharing our past, shaping our future” sudjeluju učenici iz Engleske, Španjolske, Poljske, Finske i Hrvatske

U sklopu Erasmus+ projekta „Sharing our past, shaping our future” troje učenika OŠ „Vladimir Nazor” u pratnji koordinatorice projekta Dinke Berislavić i učiteljice engleskog jezika Sanje Halar boravili su šest dana u Finskoj.

Uskoro pak u Dugu Resu, u sklopu istog projekta, stižu njihovi vršnjaci iz pet zemalja.

-Dopodnevni sati provedeni u finskoj školi u gradu Liekse nas je i više nego nadahnula. Domaćini su nam pružili jedno nezaboravno iskustvo i iznimnu motivaciju za rad. Na jednom smo mjestu dobili uvid u njihovo školovanje kao i u način njihova života. Povezujući ono što uče, učitelji i učenici sva znanja demonstriraju uglavnom vani na otvorenom. Tamošnji učitelji imaju potpunu slobodu nastavu održavati onako kako ju sami zamisle uz punu potporu roditelja i lokalne zajednice. Sve što uče, odrađuju uz mnogo tjelesne aktivnosti. Učione su im uređene za aktivno učenje. Naši učenici su im održali prezentaciju o školi, našem gradu i državi. Predstavili su nas sve u najboljem svjetlu. Domaćini su im pripremili plesne radionice, puno raznih aktivnosti kao i izradu pita po tradicionalnom receptu, kažu u Gornjoj školi.

Učenicu imali priliku sudjelovati na raftingu, ali i posjetiti gradski sajam na kojem sve grupe, udruge i škole organiziraju prodaju proizvoda koje samo izrađuju i skupljaju novac za potrepštine time razvijaju poduzetništvo.

-Nakon što smo posjetili Englesku, Španjolsku, Poljsku i Finsku, domaćini svim zemljama partnerima smo mi (OŠ „Vladimir Nazor”). Mobilnost je predviđena za prosinac – 11.12 – 15.12.2019. Predstavit ćemo našu školu, grad i državu najbolje što možemo, najavljuju Nazorovci.

Pročitajte i ovo

JEDINSTVO CRKVE

Protestanti u Karlovcu domaćini ekumenskog susreta