Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Život UZNEMIRUJUĆE FOTKE Podijeli

Nesretnoj kujici urasle dvije “špage” u vrat, veterinarka Lovorka Rubeša spasila je u zadnji čas. Sad čeka novi dom

Kujica je bila uplašena, a pronađena je na kanalu Kupa Kupa

Koliko je pasji život težak najbolje znaju sva ona ostavljena ili mučena bića na četiri noge, a najnoviji primjer kujice iz Karlovca još je jedan prilog toj tezi.

Dok se jučer navečer šetala kanalom Kupa Kupa u društvu svojih pasa i s prijateljima, veterinarka Lovorka Rubeša čula je, a onda i vidjela malog psića koji je bježao i sakrivao se. Pomislila je da je riječ o kuji sa štencima koja čuva svoje male pa otišla za njom.

– Pas se zavlačio, obitavala je pod mostom i nije se uopće dala uhvatiti što me ne čudi jer joj je očito vjera u ljude poljuljana, kaže veterinarka Rubeša za Radio Mrežnicu. Srećom, zna da se psa može pridobiti hranom i da je ovaj pas vjerojatno bio jako gladan. U konzervu joj je s hranom stavila sedalin gel koji malo “usporava” motoriku i uspjela je uhvatiti. Tad je imala što vidjeti.Nesretni pas bio je sav u ranama oko vrata, a razlog su dvije “špage” koje mu je netko očito zavezao kao malome i ostavio ga da s tim raste.

– Odmah sam kujicu odvela u ambulantu, uspavala je i sanirala rane koje su bile doista ružne, kaže veterinarka koja je kujici već i nadjenula ime – Bura. Bura ima 10 kilograma, stara je oko 6 mjeseci i dobro je podnijela zahvate. Špage je uspjela odvojiti od kože vrata, rane očistiti, a mala Bura konačno je spavala mirno. Želite li se brinuti o ovoj kujici i udomiti je, nazovite Ambulantu Anima na 099 578 9999.

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’