Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Crna kronika NEMA MIRA Podijeli

Netom nakon što su u Prilišću pokopali migranta, morat će ga ekshumirati. Tijelo se vraća u Maroko

Stradao je pred godinu dana, a prije nekoliko dana zahvaljujući DNK analizi i otiscima prstiju došlo se do identiteta Marokanca

Netom nakon što je na groblju u Prilišću prije desetak dana pokopano tijelo nepoznatog migranta, posmrtni ostaci morat će biti izvađeni.

Razlog je zahtjev marokanskih vlasti za njegovom ekshumacijom jer je utvrđen identitet stradalog pa će se Marokanac vratiti u domovinu i tamo biti pokopan.

Radio Mrežnica nedavno je objavila tekst o barem 7 migranata koji su dosad pokopani na našim grobljima, a identitet je poznat samo jednome.

Informaciju je Radio Mrežnici potvrdio i načelnik Netretića Marijan Peretić.

Podsjetimo, u Prilišću je nedavno pokopan dotad nepoznati migrant koji je stradao prije čak godinu dana na ovom području kad se utopio u rijeci Kupi. Toliko vremena ležalo je njegovo tijelo na Zavodu za sudsku medicinu gdje su mu, kao i svim stradalima, uzeli DNK te otiske prstiju. Nakon što nije bilo nikakve potrage, tijelo je vraćeno te je trebalo biti pokopano po mjestu stradanja, dakle u Prilišću. U općini su to i napravili i tada još nepoznatog migranta ukopali po katoličkom običaju, a trošak je iznosio 5 tisuća kuna.

Nekoliko dana nakon ukopa, stigao je zahtjev iz Maroka jer je analizom utvrđen identitet migranta i on će vrlo skoro biti ekshumiran. Taj trošak platit će najvjerojatnije Kraljevina Maroko.

Pročitajte i ovo

UNATOČ VRUĆINI

Dvojica vozača zatečena u alkoholiziranom stanju, 64-godišnja žena u krađi u trgovačkom centru