Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija RADI SE Podijeli

Netretićki planovi: Poslovne i turističke zone, sportsko-rekreacijski centar, dvorana i proširenje škole Jarče Polje

Od 18 projekata osam ih je već prijavljeno na natječaj

Općina Netretić intenzivno radi na 18 svojih strateških projekata. Osam je već prijavljeno na natječaje dok je još 12 u najavi. Radi se o projektima komunalnog, ali i razvojnog značaja.

– Jedan od bitnijih projekata je komunalno opremanje i stavljanje u funkciju poslovne zone Maletići koja se nalazi na čvoru Novigrad. Trenutno izrađujemo dva urbanistička plana uređenja dvije turističke zone to je Modruš Potok i turistička zona Novigrad na Dobri. I u pripremnoj fazi smo projektiranja športsko – rekreacijskog centra koji se nalazi nizvodno od Starog mosta u Novigradu. Na 3 jutra i 920 četvornih hvati planiramo isprojektirati i izgraditi športsko – rekreacijski centar, kaže načelnik Marijan Peretić.

Osim toga, planira se i izgradnja mini sportske dvorane kod Područne škole u Jarčem Polju međutim i sama škola bi trebala biti proširena.

– Budući ona danas radi u dvije smjene, ima četiri učionice. S proširenjem za dvije učionice u sklopu čega bi bila i školska sportska dvorana prešlo bi se na rad u jednoj smjeni. Time bi se ostvarile značajne uštede i po energentima, ali i po prijevozu učenika, naglasila je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Pročitajte i ovo

ZLATNA KUNA

HS Produkt, Bukva commercium i INP Croatia dobitnici ovogodišnje Zlatne kune: Tajna uspjeha je u kontinuiranom radu