Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Crna kronika IZ BIH UŠAO U HRVATSKU Podijeli

Njemački novinar nezakonito prešao granicu. Uhvaćen u Cetingradu, kažnjen s 3600 kuna

Pješice je iz BiH ušao u Hrvatsku, a u Cetingradu je bio u društvu još šestero migranata

Njemački državljanin koji je jučer nezakonito iz BiH prešao u Hrvatsku danas je na sudu kažnjen s 3600 kuna, ali sud ga je oslobodio krivnje da je u ilegalnom prelasku pomagao još sedmero stranaca.

Policijski su službenici, naime, sedam stranih državljana među kojima je bio i 44-godišnji NIjemac, zatekla jučer u Cetingradu u 11:15 sati. On je policiji rekao da je novinar i njemački državljanin.

Nad njim je policija u službenim prostorijama provela krim istragu i utvrdila da je Nijemac pješice iz Bosne i Hercegovine nezakonito prešao granicu i zajedno sa zatečenim stranim državljanima ušao u Republiku Hrvatsku te da im je pomagao u nezakonitom prelasku i tranzitu po Republici Hrvatskoj.

Nijemac kažnjen, a šestero migranata zatražilo azil

Uz optužni prijedlog zbog nezakonitog prelaska granice i pomaganja u nezakonitom prelasku te zbog prekršaja Zakona o strancima, Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o schengenskim granicama, 44-godišnjak je danas dovden na Općinski sud u Karlovcu. Tamo je na Prekršajnom odjelu kažnjen zbog nezakonitog prelaska državne granice novčanom kaznom od 3600 kuna dok je za pomaganje oslobođen krivnje.

Zbog ove potonje odluke Postaja granične policije Cetingrad će uložiti žalbu. Ostali zatečeni strani državljani, četiri punoljetne i tri maloljetne osobe, izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Foto: PGP Cetingrad/Arhiva RM

Pročitajte i ovo

ČEKA SE

Lampioni porušeni zbog parkinga? Dožupan Mihajlović tvrdi: Nije do nacionalne netrpeljivosti, do gluposti je