Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac NOĆ MUZEJA Podijeli

Noć muzeja u Gimnaziji Karlovac organizira više od 100 učenika

Sve radionice osmislili su sami učenici uz malu pomoć profesora i podršku ravnateljice

Gimnazija Karlovac i ove je godine bila vrijedna kada je priprema Noći muzeja u pitanju. Naime, sada su pripremili još više sadržaja nego prošle godine potaknuti ogromnim interesom građana i samih gimnazijalaca za prošlogodišnji postav u Gimnaziji.

S obzirom da je ove godine tema Noći muzeja sport, pod sloganom “Brže, više, jače”gimnazijalci su pripremili niz radionica, kvizova znanja, demonstracijea sportskih vještina, plesnih nastupa, prezentacija, a naći će se tu i izložbe, kao i povijest Školskog sportskog kluba Olimpija 1908. te zbirka učila kabineta za fiziku.

-Naći će se tu niz radionica vezanih za sportske klubove koji djeluju u Karlovcu. Bit će i pregleda uspješnih sportaša Karlovca kroz prošlost. Bit će zanimljivih radionica koje se odnose na doping, na poboljšanje rezultata. Svi zainteresirani moći će sudjelovati i u kvizovima za koja su pitanja pripremili sami učenici uz malu pomoć profesora. Velik broj učenika je uključen u radionice, njih stotinjak, ističe ravnateljica Gimnazije Karlovac, Snježana Štranjgar.

Sve sadržaje moguće je pogledati od 18:00 do ponoći.

Posebnost ove Noći muzeja je i suradnja ne samo s Muzejom Grada Karlovac već i s Košarkaškim klubom, Inline hokej klubom Karlovac, Taekwondo klubom Karlovac te sa Sašom Lugarom iz udruge za sport i rekreaciju River Dance Karlovac. A dolaze i gosti iz Slovenije, odnosno Novog Mesta.

-Iz Novog Mesta dolazi 21 učenik i 2 profesora. Oni će se uključiti u nekoliko radionica. U okviru plesnih nastupa koji ima naša škola odradit će hip hop radionicu i predstavljanje tog plesnog izričaja, a druga će skupina sudjelovati u predstavljanju borilačkih vještina, naglašava ravnateljica Štranjgar. 

Ovakve manifestacije doprinose kvaliteti života u gradu.

-Važno je sudjelovati i zbog sportskog slogana, Brže, više, jače. Mi smatramo da je takva aktivnost u gradu dobro došla i da je treba poduprijeti.

Pročitajte i ovo

NOVO U 14 SATI

U Hrvatskoj novih 64 COVID pozitivnih građana, ukupno 1407. U KB Dubrava umro stariji muškarac