Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Život AKO VJERUJETE... Podijeli

Nova 2020.g je prijestupna, a zvijezde kažu: Ljenčine i muljatori neće dobro proći. Upornost će pobijediti, a stižu promjene

Ako ste rođeni u znaku Jarca, ovo bi mogla biti vaša godina

Nova 2020. godina prijestupna je godina, imat će 366 dana, numerološki je zanimljiva i daje četvorku, a astrološki još zanimljivija.
Krenimo redom 🙂 pa možda nešto zanimljivo nađete, pročitate, zapamtite…

Po narodnim vjerovanjima prijestupne godine koja je sama po sebi “baksuzna” ne bi trebalo započinjati nikakve ozbiljne poslove. Isto tako ove godine praznovjerni vjeruju da ne bi trebalo ulaziti u brak jer će on neslavno završiti, tako barem smatraju Grci.

Od povijesnih događaja koji su se zbili u prijestupnim godinama izdvaja se ona 1976. kad se iznad Vrbovca dogodila najveća zrakoplovna nesreća na hrvatskom nebu u kojoj je poginulo 176 putnika. Nekadašnji predsjednik Jugoslavije Josip Broz Tito umro je prijestupne 1980., a rat u Bosni i Hercegovini počeo je i završio prijestupne godine (1992. i 1996.), Putin je došao na vlast prijestupne 2000. godine, ekonomska kriza započela prijestupne 2008. godine… Prva godina koja je proglašena prijestupnom bila je 1584.

Numerološki 2020 daje broj četiri.Broj 4 označava duhovnost, povratak unutarnjem životu i traženje vlastitih korijena, te ujedno ohrabruje prema organizaciji, radu i općenito poslovnom aspektu života.

Proroci o 2020.

Najpoznatiji prorok Nostradamus za 2020. godinu predvidio je niz događaja: Navode se jaki potresi, kriza svjetske ekonomije koju je Nostradamus predvidio i 2008. godine kad je započela, a predviđa, nažalost, i topljenje ledenjaka što bi moglo izazvati velike i grozne posljedice.

Slijepa bugarska proročica Baba Vanga, koju mnogi smatraju Nostradamusom 20. stoljeća, prije smrti 1996. godine, iznijela je svoja predviđanja i za 2020. godinu. Za 2020. godinu Baba Vanga je predvidjela da će netko iz osobnog osiguranja ruskog predsjednika pokušati ubiti Vladimira Putina. Navodno je predvidjela da će biti čak četiri pokušaja atentata na predsjednika Putina.

A vjerujete li u astrologiju i zvijezde, onda bi vas moglo zanimati i ovo u 2020. godini: Bit će to godina velikih promjena.

Najprije, velika konjukcija Saturna i Plutona u znaku Jarca, na 22 stupnja i to već 12. siječnja. Aspekt je to koji se ne događa često, već svakih 33 – 38 godina.  Saturni i Pluton u konjukciji su npr. bili u  listopadu 1914. godine, u vrijeme Prvog svjetskog rata – to je bio trenutak u kojem je došlo do promjene vlasti. Raspušteno je Otomansko carstvo, Austro-Ugarsko carstvo i Ruska monarhija.Od 1921. do 1923. Saturn je činio kvadrat s Plutonom – donio je totalitarizam i fašizam u Europi. Godine 1939.-1941., za vrijeme kvadrata Saturna i Plutona, izbio je drugi svjetski rat.

U prijevodu, ovaj aspekt u Jarcu treba promatrati kroz geopolitiku – doći će do promjena, ali treba osobito obratiti pažnju i na prirodu – erupcije vulkana i jaki potresi nešto su o čemu treba razmišljati. Ne znači to da će se tako nešto dogoditi upravo 12.siječnja, ali kad ova dva sudbinska planeta zaplešu zajedno, moglo bi biti svega…Možda samo treba pričekati “okidač” kroz neki drugi aspekt nekog drugog planeta.

No, planet sreće i obilja Jupiter 2020.godine je u Jarcu u kojeg je ušao početkom prosinca. Bit će u ovom znaku do 19. prosinca 2020. godine i darovima obdariti prije svega – Jarce. Jupiter je uvijek “široke ruke”, dok je znak Jarca hladan, poslovan, stamen, ambiciozan. U prijevodu – Jupiter će ove karakteristike ojačati, proširiti, a trebali bi ovaj aspekt iskoristiti upravo oni rođeni u znaku Jarca – godina sreće i blagoslova je pred njima. Sad ili nikad, zar ne? Uz duhovno širenje, ali i rast ambicija, Jupiter bi mogao donijeti i koji kilogram viška upravo Jarcima, ali dobro će doći i onima kojima je Jarac podznak. Zato će Rakovi imati izazovnu godinu, i to na svakom planu, a savjet je – biti miran što Rakovima neće biti teško. Vjerojatno će plakati u samoći doma.

Gužva u Jarcu nastavit će se i većim dijelom godine, što može imati sjajan utjecaj na poslovanje u slučaju da se odlučite poslušati što vam govore planete – Jarac je tipično konzervativan, prizemljen znak koji se voli dobro pripremiti za sve moguće probleme, pa je to i generalni savjet u poslovanju za ovu godinu. Jarčevi ne trpe ljenčine i muljatore, pa bi ovo zapravo trebala biti godina onih koji su uporni, radišni, ozbiljni i jedino na taj način mogu uspjeti. Dakle, tko ide linijom manjeg otpora, ljenčari, odugovlači, mulja i laže, ove godine baš neće profitirati, naprotiv, mogli bi izgubiti puno toga.

I na kraju, ne manje bitno, niti jedna promjena ne može se dogoditi ukoliko vi sami to ne želite. Zvijezde mogu “pripremiti” teren za neke stvari, ali na nama je djelovanje jer zvijezde upravljaju budalom, a mudrac zvijezdama. Bilo bi sjajno kad bi konstelaciju zvijezda u novoj 2020. “ubacili” u svoj natalni horoskop, a za to vam ipak treba pravi astrolog.

Oni koji žele rezati i koji su radikalni, 2020.g doći će na svoje, baš kao i uporni i radišni, fokusirani na uspjeh i stvaranje. Ako niste takvi, pokušajte, moglo bi dobro završiti. Nemojte na kraju reći da vam nismo rekli na vrijeme. 🙂

 

 

Pročitajte i ovo

NE RADE IM FIKSNI TELEFONI

Ako vam treba hitna pomoć zovite 091/58 80 219