Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac ??????? Podijeli

Nova kategorija u cjeniku parkiranja u Karlovcu: “Fizičke ustanove”

Koliko nam je poznato, postoje fizičke i pravne osobe, domaće i strane, no možda je uvedena nova kategorija?

Tko radi taj i griješi, to zna svatko, ali da grešku nitko ne primjeti i ispravi punih devet mjeseci već je pomalo nevjerojatno.

Primjerice, tvrtka Mladost iz Karlovca od 1. veljače na snazi ima novi cjenik naplate parkiranja u gradu. Objavljen je na njihovim službenim internetskim stranicama i dostupan svakome tko želi znati cijene onih po satu, dnevnih, mjesečnih i godišnjih parkirnih karata. Cijene su u kategorijama:  za tvrtke i ustanove, za fizičke osobe u dijelu Sarajevske ulice, te u jednoj posebnoj: za fizičke ustanove.

Tko su ili što su fizičke ustanove u Karlovcu za sad još nismo uspjeli dokučiti kao ni tko bi trebao ući u tu kategoriju.

Jesu li to poznati građani koji zbog svoje “poznatosti” imaju status ustanova ili institucija? Šalu na stranu, no kako to da baš nitko nije uspio pročitati i provjeriti ili barem zapaziti grešku, nije jasno. Ovakva jezična konstrukcija podsjeća i na one “građevine” jednog bivšeg premijera, no njemu smo oprostili jer je dugo živio izvan Hrvatske. Ovaj karlovački slučaj ipak puno više brine.

Direktor za čijeg mandata je cjenik napisan u ovom obliku sad je već bivši, a novi je tek kratko na dužnosti pa možda još nije vidio ovu jezičnu “umotvorinu”.

Pročitajte i ovo

U Cesarčevoj od sutra posebna regulacija prometa