Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Život SWIFT RESPONSE 19 Podijeli

Nova vojna vježba na hrvatskim vojnim poligonima. Očekuje se pojačan zračni, pomorski i kopneni promet i buka

Brigada 82. zračno – desantne divizije Zapovjedništva američke kopnene vojske za Europu uvježbavat će se i na poligonu u Slunju

Tek što je u Hrvatskoj završila jedna međunarodna vojna vježba – Immediate Response 19, danas već započinje nova  – Swift Response 19.

Radi se o vježbi brigade 82. zračno-desantne divizije Zapovjedništva američke kopnene vojske za Europu (U.S. Army Europe – USAEUR) s jednom američkom bojnom i njenim zapovjedništvom te po jednom francuskom i britanskom bojnom sa združenim zapovjedništvom (Airborne Combined Joint Expeditionary Force – ACJEF).

Vježba Swift Response 19 provodi se na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj, a u vježbi sudjeluju pripadnici osam savezničkih zemalja, 30-ak letjelica te 450 vozila. Hrvatska vojska sudjeluje u vježbi s jednom ojačanom satnijom Hrvatske kopnene vojske u ulozi snaga suprotne strane (Opposing force – OPFOR).

Održavat će se do 29. lipnja i to u Hrvatksoj na vojnim poligonima: “Eugen Kvaternik” u Slunju i “Crvena zemlja” kod Knina te u vojarnama “Josip Jović” u Udbini i „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku. Tijekom vježbe očekuje se pojačan zračni, pomorski i kopneni promet te buka.

 

Iz MORH-a građane mole za razumijevanje, ali i upozoravaju “kako je iznad navedenih lokacija zabranjeno neovlašteno snimanje dronovima”.

Foto: Ilustracija/Arhiva/MORH

Pročitajte i ovo

ZADNJI IZAŠAO IZ BOLNICE

Karlovčanin Ivan Ivičak (71) nakon 8 tjedana bolnice i respiratora prebolio koronavirus: 20 kg manje, ali dobro sam