Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Županija ZA VJEŽBU I PRAKSU Podijeli

Novi kamion za vozače motornog vozila u karlovačkoj Tehničkoj školi

Ukupne je vrijednosti 712,500 kuna

Za vozače motornih vozila, točnije učenike koji se obrazuju za to zanimanje, u karlovačkoj Tehničkoj školi stigao je novi kamion. “Težak” je 712,500 kuna, a ima rampu koja je ključna za praksu učenika.

Istaknuo je tako danas ravnatelj škole, Ivan Janković.

Iako se u pravilu ne radi o novom kamionu, već polovnom starom oko 3 godine, zbog izrazito dobrog stanja i malo prijeđenih kilometara, tretiraju ga kao novog.

Učenici koji su u završnom, 3. razredu ovog zanimanja, svaki pojedinačno mora odradi 45-50 sati prakse u ovom kamionu, a imaju i tri pokušaja za polaganje.

Na taj način, kako kaže i sam ravnatelj, kvalitetna praksa je ključna u njihovom obrazovanju, a samim time se odvija i priprema za tržište rada.

U svemu je pomogla i Karlovačka županija, koja je sudjelovala s točno polovicom iznosa, ali je i osvijestila koliko je važno ulaganje u ovo strukovno zanimanje.

– Karlovačka županije je ove i pretprošle godine uvela 6 novih zanimanja, a obzirom da je i vozač motornog vozila izrazito potreban na području naše županije, također je u Ogulinu od ove godine uveden ovaj program, naglasila je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar i dodala kako će i dalje nastaviti ulagati u samu školu u svrhu poboljšanja kvalitete.

Inače, u smjer vozača motornog vozila u Karlovcu se svake godine upisuje 20 učenika, dok se u Ogulinu upisuje po 16 učenika, a interes za ovo zanimanje svake godine dodatno raste.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’