Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija PRIRODOSLOVNA ŠKOLA Podijeli

Nutricionisti, veterinarski i agroturistički tehničari traženi smjerovi u Karlovcu

Po jedan učenik pokazao je interes za školovanje za posao vrtlara te voćara-vinogradara-vinara

Prirodoslovna škola u Karlovcu s jeseni dobiva 72 nova učenika i to one koji se namjeravaju školovati za veterinarskog tehničara, tehničara nutricionista, agroturističkog tehničara i cvjećara. 

Ovo su četiri smjera koja su 15-godišnjaci upisali za nastavak školovanja, a mjesta u jesenskom roku ima još za 8 učenika i to u smjeru cvjećar.

Potvrđuje to ravnatelj škole Nenad Klasan dodajući da je ugodno iznenađen interesom učenika, a najveći interes bio je za tehničara nutricionista. Uz to vrlo zapošljivo zanimanje koje se traži od vrtića i škola do tvrtki i vezano je uz organiziranu prehranu, interes je i za agroturističkog tehničara čije zvanje također daje brzo zaposlenje, objašnjava Klasan.

Jedan dio učenika u Prirodoslovnu školu opet će stići iz susjednih županija, a ti učenici najviše se školuju za veterinarskog tehničara. Na žalost, tek jedan učenik javio se za zanimanje vrtlar i voćar-vinogradar-vinar, pa ministarstvo nije dalo zeleno svjetlo za taj smjer. (A.K.)

Pročitajte i ovo

NASTAVNO O PRIJEVOZU

Brzi odgovor Grada na temu prijevoza u Karlovcu: Na raspravu smo spremni, pozivamo sve vijećnike da nam dostave svoje prijedloge