Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Županija REKORDAN PORAST Podijeli

Od 12 novozaraženih, čak 6 iz Generalskog Stola, ostali su iz Ogulina

Slučajevi iz Generalskog odnose se na 5 članova jedne obitelj plus jednu djelatnicu PU karlovačke za koju se ne zna kako se zarazila

Karlovačka županija danas i službeno ima rekordni porast broja zaraženih koronavirusom, a riječ je o 12 novih zaraženih osoba. Od tih 12 slučajeva, 6 se odnosi na mjesto Generalski Stol, a riječ je o jednoj obitelji te još jednoj osobi koja nema veze s njima. 

Potvrđeno je to danas na presici Stožera Karlovačke županije, a to je potvrdio i načelnik stožera iz Generalskog Stola Damir Kolić. Njega je županijski stožer i pozvao na svoju presicu kako bi smirili situaciju u mjestu.

Zbog Generalčanke je u izolaciji završilo 25 djelatnika karlovačke bolnice, a je li u bolnicu stigla znajući ili ne da je zaražena, istražit će se

Jedna od zaraženih osoba vezana je i uz tvrtku koja posluje na području Generalskog Stola, a svi će kontakti biti “pohvatani”, najavio je načelnik županijskog stožera Josip Ribar napominjući da je velik broj upita, ali da je situacija pod kontrolom.

Šesta zaražena osoba je ipak iz Duge Rese i djelatnica je PU Karlovačke koja sa spomenutom obitelji nije imala nikakve veze, niti se zna kako se zarazila.

Ostalih šest zaraženih su iz Ogulina, a riječ je o bliskim kontaktima dosad zaraženih – jedna zdravstvena djelatnica, jedna obitelj i jedan bliski kontakt.

Ukupno u Karlovačkoj županiji trenutno je 49 slučajeva koronavirusa – 26 slučajeva u Ogulinu, 12 se vode u Karlovcu, 3 u Slunju te 8 se vodi pod Dugom Resom ( u koju ulazi i Generalski). U samoizolaciji je 180 osoba, a bit će ih vjerojatno i više.

Pročitajte i ovo

SUBOTA

37 pozitivnih u županiji, pada broj hospitaliziranih i dalje