Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija OD IDUĆEG TJEDNA Podijeli

Od 15.11. Mandić traži strogo pridržavanje mjera. Županija zaposlenicima osigurava brža brza testiranja

Zbog korone gradski sustav u Karlovcu napregnut, ali funkcionira, za sad

Od 1790 zaposlenih u gradskom sustavu njih više od 600 je izvan stroja zbog koronavirusa. Gradonačelnik Damir Mandić kaže da je sustav napregnut, ali funkcionira. Otežano se radi u Zelenilu i ViK-u te dijelu škola i vrtića. Zato će od 15. studenog tražiti strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

-Nemojmo smetnuti s uma da ukoliko ova brojka unutar gradskog sustava krene rasti, usluge na koje su građani navikli, usluge koje se čine pod normalnim će doći u pitanje. Tu govorim o odvozu smeća, o puknućima vode, ali i sprovodima, kaže Mandić.

Pobrojavanja cijepljenih i necijepljenih, kaže Mandić, neće biti.

-Ali mi koji smo se cijepili, mi smo na raspolaganju građanima u najvećem dijelu, govorim o gradskom sustavu. Mi koji smo se cijepili smo tu i radimo svoj posao.

Za one koji 15. studenog neće imati COVID potvrde pa neće moći u gradsku upravu ili gradske tvrtke, svoje će poslove moći obaviti internetom i e-mailom. Bez COVID potvrda neće se od idućeg ponedjeljka moći niti u Županiju.

-Svakom će biti omogućeno da se testira ukoliko nije cijepljen ili nije prebolio, rekao je pročelnik Ureda županice Branko Zoretić.

Zaposleni će se moći besplatno testirati dva puta tjedno. Kako bi se testiranje ubrzalo planira se otvoriti dodatni punkt u vojarni Luščić za brza antigenska testiranja već u nedjelju.

Pročitajte i ovo

NOVI POSAO

Jelić asistent na karlovačkom Veleučilištu na određeno vrijeme