Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Život DVIJE TREĆINE VIŠE NEGO JUČER Podijeli

Od jutros pozitivno još 48 osoba. U Hrvatskoj ukupno 206 oboljelih

Stroge kazne čekaju sve one koji se neće pridržavati mjera

U 16 sati Hrvatska ima 206 oboljelih od koronavirusa. To je 49 više nego jutros odnosno 78 više u odnosu na 24 sata prije.

– To je dvije trećine od onog broja jučer, krivulja broja oboljelih brzo je krenula uzlaznom putanjom, koliko će biti strma ovisi o našem ponašanju, upozoreno je na pressici nacionalnog stožera civilne zaštite u 16 sati.

Testirano je 2100 ljudi

– Ovo znači da smo ušli u fazu kada se broj oboljelih povećava u izrazitom kratkom vremenu, u uzlaznoj putanji epidemije smo, naglasio je ministar Beroš. Jooš jednom je ponovio da se jedino poštivanjem mjera i uputa može zaustaviti širenje. Rekao je kako je poželjno boraviti u vanjskom okruženju, ali ne u bližem socijalnom kontaktu, ali da postoje građani koji ne poštuju preporuke samoizolacije i okupljanja na javnim mjestima.

Svrha samoizolacije, u koju idu kontakti oboljelih ili oni koji su došli iz zemalja u kojima ima zaraze, da se smanji broj kontakata s ostalim ljudima. Oni koji su u samoizolaciju su zdrave osobe i treba im omoguiti zdravstvenu njegu i skrb.

– Oni su zdravi dok im se, ako im se, pojave simptomi. Zarazni mogu biti dva dana prije pojave simptoma.

– Samoizolacija je nešto s čime se nismo susretali – ide nova uputa zdravstvenim djelatnicima posebno hitnjacima da nema razloga za strah i da im se može i mora pružiti zdravstvena zaštita u svakom trenutku, rekao je Beroš.

U Hrvatskoj je i dalje troje oboljelih na respiratoru, a dr. Markotić ja rekla da imaju još nekoliko kandidata. Apelira da svi s blažim oblikom bolesti budu upućeni u svoje domove zdravlja.

Ministar Božinović je najavio kažnjavanje svih onih koji se neće pridržavati mjera koje su stupile na snagu.

Pročitajte i ovo

JEFTIN TRIK

“Ćorićeva izjava skandalozna, ali to je pokušaj skretanja s veleizdaje u INA-i”