Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Život OD PONOĆI Podijeli

OD PONOĆI Hrvatska na 30 dana OBUSTAVLJA rad svih ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, trgovine s nužnim potrepštinama ostaju otvorene

Poslodavci su dužni organizirati rad od kuće te otkazati službena putovanja van države, rekao je Božinović

Hrvatska zatvara odnosno obustavlja rad svih ugostiteljskih objekata, potom rad  uslužnih djelatnosti koje nisu prijeko potrebne za svakodnevni život poput disko klubova, sauna, muzeja, potom rad svih trgovina i to na 30 dana! 

Zatvara se tako sve osim onih trgovina prehrambenih i higijenskih potrepština te ljekarni, radit će benzinske crpke, kiosci, pekarnice, specijalizirane trgovine za prodaju dječje opreme, trgovine za prodaju hrane za životinje…

Priprema se odluka kojom će se otkazati svi javni događaji i okupljanja, zatvaraju se svi frizerski saloni, pedikure, saloni za masažu, otkazuju se sva sportska i ostala natjecanja.

Nema razloga da se ide u stvaranje zaliha jer sve trgovine koje prodaju prehrambene artikle, radit će i to pod režimom Zavoda za javno zdravstvo.

Usluge javnog prijevoza razmotrit će se sutra, najavio je minisitar. Želi se spriječiti širenje zaraze, ali nikako ne dovesti u pitanje normalno funkcioniranje lanaca opskrbe.

Osnovno je da se svatko od nas pridržava mjera osobne higijene i distanciranja. Na zatvorenom prostoru udaljenost među osobama treba biti dva metra, a na otvorenom jedan metar. Kako bi to saživjelo u praksi svih građana priprema se odluka kojom će se u Hrvatskoj otkazati svi javni događaji i okupljanja, obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne: sauni, bazeni, kina, klubovi, kazališta…

“Također, obustavit će se rad svih ugostiteljskih objekata, osim pripreme i dostave hrane, pojasnio je Božinović.
Obustavlja se rad teretana, fitnes centara, treninzi, održavanje izložbi, revija, sajmova… Obustavljaju se i vjerska okupljanja, rekao je Božinović.

“Što se tiče poslodavaca, oni su dužni organizirati rad od kuće. Moraju otkazati sastanke i službena putovanja osim prijeko potrebnih. Zabraniti dolazak na radna mjesta onima koji imaju akutnu respiratornu bolest”, rekao je Božinović.

“U pripremi je još jedna odluka, o zabrani kretanja preko granica”, rekao je Božinović.

“Obustavlja se sve što nije nužno”, zaključio je Božinović.

“Naše je da procjenjujemo situaciju iz dana u dan. Ova odluka je donesena na trideset dana, a to ne znači da ne može biti produžena ili ukinuta”, rekao je Božinović.

U 18 sati u Hrvatskoj je broj oboljelih 87, za razliku od jutros povećanje je to za 6 novozaraženih. U 87 zaraženih 9 je liječnika.

Uveden je i posebni pozivni centar 113 za sve informacije.

 

Pročitajte i ovo

JEFTIN TRIK

“Ćorićeva izjava skandalozna, ali to je pokušaj skretanja s veleizdaje u INA-i”