Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Sport KORONA I SPORT Podijeli

Od sutra sva sportska natjecanja u Hrvatskoj ponovo bez gledatelja

Odlučio je tako Nacionalni stožer civilne zaštite nakon znatnog povećanja dnevnog broja zaraženih.

Sva sportska natjecanja u Hrvatskoj od sutra će se ponovo odvijati bez prisustva gledatelja.

Mjera je to koju je danas objavio Nacionalni stožer civilne zaštite uslijed znatnog povećanja dnevnog broja zaraženih koronavirusom u zemlji, a na snagu stupa od ponedjeljka, 26. listopada. Vrijedit će minimalno sljedećih 14 dana, a nakon toga će se razmotriti njeno ukidanje ili produženje.

Neki sportovi, poput stolnog tenisa i kuglanja, i do sada su se igrali bez publike jer su tako odlučiti njihovi nacionalni savezi na početku sezone. Ostali savezi prepustili su odluke lokalnim stožerima pa su gledatelji bili nazočni na sportskim borilištima, ali u ograničenom broju i uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Nova odluka, koja stupa na snagu sutra, sigurno će izazvati puno polemika. Naime, činjenica je da je ovog vikenda velik broj utakmica u raznim sportovima odgođen zbog pojave koronavirusa u ekipama, no nema apsolutno nikakve potvrde da je zaraza u ekipe ušla preko publike. Štoviše, slučajevi zaraze sportaša u Karlovcu, nogometaša i rukometaša, dokazi su da su se igrači zarazili izvan sportskih terena. S druge strane, svjedoci smo da, barem u Karlovačkoj županiji, publike na sportskim natjecanjima ima prilično malo pa se može u potpunosti poštivati distanca. Primjerice, jučerašnju nogometnu utakmicu na Čavlekovom stadionu između Karlovca 1919 i HAŠK-a 1903 pratilo je oko 250-300 gledatelja, a rukometnu utakmicu Karlovca i Mornara u Sportskoj dvorani niti 100 gledatelja.

Pročitajte i ovo

GIMNASTIKA

Karlovčanima još 20 odličja u Osijeku, Aaron Funtek dvostruki državni prvak u konkurenciji dječaka