Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija ODAHNITE! Podijeli

Oba nalaza na koronu u Karlovcu NEGATIVNA! Majka i kći bit će ipak u samoizolaciji 14 dana, gimnazija i dom više nisu pod nadzorom

Zbog sumnje ranije je stožer donio odluku o epidemiološkom nadzoru Gimnazije i obiteljskog doma, no sumnja se pokazala – negativnom

Oba nalaza na koronavirus kod dvije osobe, a riječ je o osobama koje su imale kontakt s osobom iz Italije su NEGATIVNA, doznaje Radio Mrežnica.

Rezultati obavljenih testova nad dvije osobe, a riječ je o majci i kćeri zbog kojih je pod epidemiološki nadzor stavljena danas karlovačka Gimnazija te jedan obiteljski dom u Dugoj Resi su negativni, na što su mnogi odahnuli.

– Dvije osobe danas su zaprimljene na pregled, bile su u kontaktu s osobom koja im je stigla iz Italije u posjet i nalazi su negativni, rekao je na presici Stožera u 16,45 sati dr. Ervin Jančić. Osim negativnih nalaza, nemaju nikakve simptome i nalaze se na kućnoj njezi. Bit će u samoizolaciji 14 dana.

Inače, ta osoba iz Italije kad se vratila je dobila temperaturu, ali nije testirana u svojoj zemlji, pa je ovo bio razlog više što su naši slučaj shvatili i više nego ozbiljno.

Kako je rekla dr. Biserka Hranilović, osobe su morale pod nadzor čim je zaprimljena obavijest jer se radilo o većem broju kontakata koje su imale. Zato su preventivno pod nadzorom bili učenici i profesori karlovačke Gimnazije, kao i štićenici te osoblje dugoreškog obiteljskog doma za starije. Više nisu.

Krizni stožer u Karlovačkoj županiji danas, je podsjetimo, zbog sumnje na koronavirus pod nadzor stavio ove dvije ustanove, točnije, učenike, učitelje, štićenike doma kao i osoblje i to zbog dvije osobe koje su imale kontakte s osobama iz Italije.

Srećom, sve je u redu, oba rezultata su, ponovimo, negativna, a kako doznajemo riječ je o majci i kćeri.

 

Pročitajte i ovo

DOBRA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

COVID ambulante prestale s radom, ali ostaju u pripravnosti