Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Županija NAJNOVIJE Podijeli

Odgađaju se SVA javna okupljanja u Karlovačkoj županiji, 15 vozača u samoizolaciji, 2 osobe u karanteni bolnice

Sve je usmjereno k tome da se zada “udarac neprijatelju” odnosno spriječi širenje koronavirusa

Sva javna okupljanja u Karlovačkoj županiji, bez obzira na broj sudionika odgađaju se.
Odluka je to Stožera civilne zaštite Karlovačke županije kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, točnije “zadao udarac neprijatelju”. To znači da su odgođeni koncerti, izložbe, predavanja, tribine i sve tome slično.

U ovom trenutku na području Karlovačke županije, uz 13 osoba s područja Žakanja, još je novih 15 osoba, a riječ je o vozačima,  u samoizolaciji. Riječ je o preporuci liječnika, a vozači se redovito javljaju svaki dan i sve kontakte s drugima svesti na minimum.

Od jučer navečer u karanteni karlovačke bolnice nalaze se dvije osobe kojima je uzet uzorak za testiranje na koronu jer je jedna od njih bila u Italiji, a druga na proputovanju kroz žarišta korone u Italiji. Obje osobe postupile su točno prema pravilima, javile se telefonski liječniku, a onda su upućene u bolničku izolaciju gdje čekaju rezultate testiranja.

Broj oboljelih u Metliki porastao – karlovački epidemiolozi u stalnom kontaktu s kolegama iz Slovenije

Karlovački epidemiolozi u kontaktu su i s kolegama u Sloveniji kako bi, zbog dnevnih migracija naših ljudi prema toj državi, pod kontrolom držali i situaciju u pograničnom područuju. Naime, u tjedan dana broj oboljelih u Metliki je porastao, a zaraženi su bili u kontaktu s oboljelim liječnikom iz Doma zdravlja.

-Molimo ljude koji rade u pograničnom području, ako imaju saznanja da su bili u kontaktu sa nekim tko je obolio ili s nekim tko čeka nalaz zbog sumnje u korona virus, da nas svakako nazovu, a isto tako da u tom slučaju ne odlaze svojim liječnicima niti u zdravstvene ustanove nego da svoj dolazak najave telefonom gdje će onda dobiti sve upute o daljnjem postupanju, naglasila je dr. Biserka Hranilović iz Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.

Podsjetimo, prije tjedan dana zbog kontakta s oboljelim liječnikom iz Metlike, 13 osoba iz Žakanja završilo je pod zdravstvenim nadzorom. Nitko nema simptome, ali se i dalje redovito javljaju epidemiolozima.

Pročitajte i ovo

DOBRA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

COVID ambulante prestale s radom, ali ostaju u pripravnosti