Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija O RUSIMA Podijeli

“Odnose s Rusijom treba njegovati, Rusija je igrač u jugoistoku Europe”

Hrvatska ne vodi dvostruku vanjsku politiku

Bitno je nastaviti njegovati odnose s Ruskom Federacijom, kao i svake druge, rekla je danas u Karlovcu predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović odgovarajući na pitanje o protjerivanju ruskog diplomata i sankcijama Rusiji.

“U konačnici bilo kakve prijepore možete riješiti u okviru dijaloga, a ne sukobljavanja. A kao što sam rekla, Hrvatska ima i gospodarske interese. Imamo i zajedničke interese ugroza u okviru i međunarodnog terorizma i slično. Rusija je isto tako sigurno igrač u području jugoistoka Europe. Jedna od članica upravnog vijeća za provedbu mira u BiH, dakle ima jako puno tema o kojima možemo i moramo razgovarati s Ruskom Federacijom”, rekla je.
Govoreći o mogućim protumjerama od strane Rusije, rekla je da se radi o hipotetskom pitanju i da ne može odgovarati u ime Ruske Federacije. “Lijepo vas molim da to pitanje uputite ili gospodinu Azimovu ili nekome iz ruskog veleposlanstva”, kaže Grabar Kitarović.

Predsjednica je rekla i da Hrvatska ne vodi dvostruku vanjsku politiku. “Možda se razlikuju u nekih nijansama, elementima. Međutim, usuglašavamo se oko temeljnih državnih stavova. I mislim da je to dobro zapravo da samo napravili neku podjelu posla da nema previše preklapanja i da se usredotočavamo na neke dijelove koji su nam bitni. Meni je posebno bitno upravo gospodarstvo, promidžba hrvatskog gospodarstva i gospodarska diplomacija”, rekla je.

Pročitajte i ovo

MALO IZ STOŽERA

Pozitivna i druga dožupanica i šefica stožera Hajsan Dolinar, ali se vratila Furdek Hajdin