Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Gledatelji su je najviše zavoljeli u filovima o Bridget Jones, ulozi za koju se morala udebljati nekoliko kilograma. Zbog lošeg psihičkog stanja u jednom je periodu jednostavno pobjegla od reflektora i kamera Zellweger ima dva Oscara, a konobarila je da bi preživjela Svjetska antidopinška agencija (WADA) ublažit će od sljedeće godine kazne za sportaše koji će biti pozitivni na testiranju na "rekreacijske droge" izvan natjecanja. Prema dosadašnjem pravilniku, svaki pozitivan dopinški nalaz povlačio je dvogodišnju zabranu nastupa, no iz WADA-e su objavili kako će oni sportaši koji budu pozitivni na supstance koje ne pridonose ostvarivanju boljeg rezultata od 1. siječnja biti suspendirani sa samo mjesec dana ukoliko pristanu na rehabilitacijski tretman, odnosno tri mjeseca bez tog tretmana. Kao razlog ublažavanju kazni za sportaše koji koriste "rekreacijske droge" navodi se želja da se pojača fokus na prave varalice. Nema dugih suspenzija: Manje kazne za 'rekreacijske droge' Zemlja bi mogla imati koristi od eksplozije kroz različite donacije od brojne dijaspore i humanitarnih organizacija koje bi mogle ponovno ojačati nacionalnu valutu i privući investitore Eksplozija je Libanon bacila na koljena i stvorila priliku da se elita obogati, a narod osiromaši Nije bilo iznenađenja ni u posljednje dvije utakmice osmine finala EL. Na domaćim su terenima prolazak osigurali Basel protiv Eintrachta (1-0), kao i Wolvesi protiv Olympiacosa (1-0) te ušli u četvrtfinale Ispala još tri Hrvata: Wolvese je 'spasio' VAR, Basel prošao dalje

Županija OGULINSKI MODEL Podijeli

Ogulinski model daje rezultate, od svibnja riješeno još 30 katastarskih čestica

Ljetni mjeseci nisu usporili tempo rješavanja imovinsko – pravnih odnosa za potrebe obrane od poplava grada Ogulina

Jedinstveni “Ogulinski model” rješavanja imovinsko pravnih odnosa za potrebe projekta obrane od poplave ogulinskog područja, dobro napreduje.

Od konferencije za medije održane u svibnju ove godine kada su bile riješene 73 čestice, bez obzira na očekivani ljetni sporiji ritam, pravni timovi u suradnji s Hrvatskim vodama i Uredom državne uprave u Karlovačkoj županiji riješili su još dodatnih 30 čestica. Sve koordinira županijska pročelnica Marina Jarnjević koja tjedno izvještava župana i njegov kolegij o napretku.

“Ogulinski model” jedinstven je u Hrvatskoj i njime Karlovačka županija aktivno sudjeluje u rješavanju imovinsko pravnih odnosa sa svojih deset pravnika u pet timova. Isti model primjenit će se i na Karlovac koji ima za riješiti čak 11.000 čestica.

Na pitanje ministru zaštite okoliša Tomislavu Ćoriću, koji je jučer na Kvaki u Karlovcu predstavio Nacrt prijedloga Zakona o Projektu zaštite od poplava u slivu rijeke Kupe, hoće li se “Ogulinski model” primjeniti i u polavama također ugroženim Sisačko – moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji, odgovorio je kako će to ipak ovisiti o njima samima.

– Mogu samo reći da je taj primjer iz Ogulina, barem prema onom što ja imam saznanja, zapravo pokazao da suradnja među tijelima državne, županijske i gradske uprave može biti itekako uspješna. Naravno da ta suradnja ovisi i o donositeljima odluka. U ovom konkretnom slučaju držim da je Županija odigrala ogromnu ulogu i tu ću zahvaliti županu Jeliću u njegovom timu na tome. Hoćemo li imati priliku vidjeti to u našim drugim županijama jedino mogu reći da se nadam, dodao je ministar.

Foto: Arhiva RM – ekipa koja je osmislila “Ogulinski model”

Pročitajte i ovo

NULA POZITIVNIH

Karlovačka županija bez novooboljelih