Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija OGULINSKI MODEL Podijeli

Ogulinski model daje rezultate, od svibnja riješeno još 30 katastarskih čestica

Ljetni mjeseci nisu usporili tempo rješavanja imovinsko – pravnih odnosa za potrebe obrane od poplava grada Ogulina

Jedinstveni “Ogulinski model” rješavanja imovinsko pravnih odnosa za potrebe projekta obrane od poplave ogulinskog područja, dobro napreduje.

Od konferencije za medije održane u svibnju ove godine kada su bile riješene 73 čestice, bez obzira na očekivani ljetni sporiji ritam, pravni timovi u suradnji s Hrvatskim vodama i Uredom državne uprave u Karlovačkoj županiji riješili su još dodatnih 30 čestica. Sve koordinira županijska pročelnica Marina Jarnjević koja tjedno izvještava župana i njegov kolegij o napretku.

“Ogulinski model” jedinstven je u Hrvatskoj i njime Karlovačka županija aktivno sudjeluje u rješavanju imovinsko pravnih odnosa sa svojih deset pravnika u pet timova. Isti model primjenit će se i na Karlovac koji ima za riješiti čak 11.000 čestica.

Na pitanje ministru zaštite okoliša Tomislavu Ćoriću, koji je jučer na Kvaki u Karlovcu predstavio Nacrt prijedloga Zakona o Projektu zaštite od poplava u slivu rijeke Kupe, hoće li se “Ogulinski model” primjeniti i u polavama također ugroženim Sisačko – moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji, odgovorio je kako će to ipak ovisiti o njima samima.

– Mogu samo reći da je taj primjer iz Ogulina, barem prema onom što ja imam saznanja, zapravo pokazao da suradnja među tijelima državne, županijske i gradske uprave može biti itekako uspješna. Naravno da ta suradnja ovisi i o donositeljima odluka. U ovom konkretnom slučaju držim da je Županija odigrala ogromnu ulogu i tu ću zahvaliti županu Jeliću u njegovom timu na tome. Hoćemo li imati priliku vidjeti to u našim drugim županijama jedino mogu reći da se nadam, dodao je ministar.

Foto: Arhiva RM – ekipa koja je osmislila “Ogulinski model”

Pročitajte i ovo

BRAVO!!!

U dugoreškom inkubatoru 3 D printer već dva dana proizvodi zaštitne vizire, a sve će donirati onima kojima trebaju