Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Gledatelji su je najviše zavoljeli u filovima o Bridget Jones, ulozi za koju se morala udebljati nekoliko kilograma. Zbog lošeg psihičkog stanja u jednom je periodu jednostavno pobjegla od reflektora i kamera Zellweger ima dva Oscara, a konobarila je da bi preživjela Svjetska antidopinška agencija (WADA) ublažit će od sljedeće godine kazne za sportaše koji će biti pozitivni na testiranju na "rekreacijske droge" izvan natjecanja. Prema dosadašnjem pravilniku, svaki pozitivan dopinški nalaz povlačio je dvogodišnju zabranu nastupa, no iz WADA-e su objavili kako će oni sportaši koji budu pozitivni na supstance koje ne pridonose ostvarivanju boljeg rezultata od 1. siječnja biti suspendirani sa samo mjesec dana ukoliko pristanu na rehabilitacijski tretman, odnosno tri mjeseca bez tog tretmana. Kao razlog ublažavanju kazni za sportaše koji koriste "rekreacijske droge" navodi se želja da se pojača fokus na prave varalice. Nema dugih suspenzija: Manje kazne za 'rekreacijske droge' Zemlja bi mogla imati koristi od eksplozije kroz različite donacije od brojne dijaspore i humanitarnih organizacija koje bi mogle ponovno ojačati nacionalnu valutu i privući investitore Eksplozija je Libanon bacila na koljena i stvorila priliku da se elita obogati, a narod osiromaši Nije bilo iznenađenja ni u posljednje dvije utakmice osmine finala EL. Na domaćim su terenima prolazak osigurali Basel protiv Eintrachta (1-0), kao i Wolvesi protiv Olympiacosa (1-0) te ušli u četvrtfinale Ispala još tri Hrvata: Wolvese je 'spasio' VAR, Basel prošao dalje

Županija OGULINSKI MODEL Podijeli

Ogulinskim modelom u manje od godinu dana riješeno skoro pola imovinsko pravnih odnosa za obranu od poplave grada Ogulina

Prije 11 mjeseci 339 neriješenih čestica preuzela ja Karlovačaka županija. Radi se pet do sedam puta brže nego u 18 prijašnjih godina

U ni godinu dana rada po Ogulinskom modelu rješavanja imovinsko pravnih odnosa za projekt sustava obrane od poplave, riješene su 152 čestice. Od prošlog tjedna i još dodatnih 13.

Za sustav obrane od poplava grada Ogulina, projekt star 18 godina, trebalo je riješiti imovinsko pravne odnose na 790 čestica. Prije 11 mjeseci 339 neriješenih čestica preuzela ja Karlovačaka županija i do sad razriješila skoro polovicu.

Kako je na kolegiju župana u Žakanju u ovotjednom izvješću naglasila pročelnica Marina Jarnjević:  – Županijski pravni timovi u suradnji s Hrvatskim vodama i nadalje ostvaruju odlične rezultate.

Nadležni Ureda državne uprave u Karlovačkoj županji donio je rješenje o izvlaštenju za dodatnih 13 čestica.

– U postupcima izvlaštenja provedene su 33 usmene rasprave, a pravni timovi su podnijeli zahtjeve za potpuno izvlaštenje 5 čestica.

Radi se pet do sedam puta brže nego u 18 prijašnjih godina dok su te postupke samostalno rješavale Hrvatske vode.

– Projekt hvale od hrvatske vlade, Hrvatskih voda pa nadalje. Ovim putem nitko u Hrvatskoj nije išao, a mnogi imaju takve probleme ne samo u obrani od poplave. Mogu biti imovinsko pravni problemi u cestogradnji ili bilo kojim drugim projektima, nedavno je naglasio župan Damir Jelić.

Foto: Ogulin/RM

Pročitajte i ovo

NULA POZITIVNIH

Karlovačka županija bez novooboljelih