Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija OGULINSKI MODEL Podijeli

Ogulinskim modelom u manje od godinu dana riješeno skoro pola imovinsko pravnih odnosa za obranu od poplave grada Ogulina

Prije 11 mjeseci 339 neriješenih čestica preuzela ja Karlovačaka županija. Radi se pet do sedam puta brže nego u 18 prijašnjih godina

U ni godinu dana rada po Ogulinskom modelu rješavanja imovinsko pravnih odnosa za projekt sustava obrane od poplave, riješene su 152 čestice. Od prošlog tjedna i još dodatnih 13.

Za sustav obrane od poplava grada Ogulina, projekt star 18 godina, trebalo je riješiti imovinsko pravne odnose na 790 čestica. Prije 11 mjeseci 339 neriješenih čestica preuzela ja Karlovačaka županija i do sad razriješila skoro polovicu.

Kako je na kolegiju župana u Žakanju u ovotjednom izvješću naglasila pročelnica Marina Jarnjević:  – Županijski pravni timovi u suradnji s Hrvatskim vodama i nadalje ostvaruju odlične rezultate.

Nadležni Ureda državne uprave u Karlovačkoj županji donio je rješenje o izvlaštenju za dodatnih 13 čestica.

– U postupcima izvlaštenja provedene su 33 usmene rasprave, a pravni timovi su podnijeli zahtjeve za potpuno izvlaštenje 5 čestica.

Radi se pet do sedam puta brže nego u 18 prijašnjih godina dok su te postupke samostalno rješavale Hrvatske vode.

– Projekt hvale od hrvatske vlade, Hrvatskih voda pa nadalje. Ovim putem nitko u Hrvatskoj nije išao, a mnogi imaju takve probleme ne samo u obrani od poplave. Mogu biti imovinsko pravni problemi u cestogradnji ili bilo kojim drugim projektima, nedavno je naglasio župan Damir Jelić.

Foto: Ogulin/RM

Pročitajte i ovo

BRAVO!!!

U dugoreškom inkubatoru 3 D printer već dva dana proizvodi zaštitne vizire, a sve će donirati onima kojima trebaju