Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija TENIS Podijeli

U Ogulinu po prvi puta dvoransko prvenstvo Hrvatske u tenisu

Ogulin ima najbolju dvoranu za tenis i čak 4 tenisača među prvih 10 u Hrvatskoj

Po prvi puta u Ogulinu održava se dvoransko prvenstvo Hrvatske u tenisu. Odluka je to Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza. Do sada se svake godine održavalo u Zagrebu.

No, ove godine su domaćini Ogulin, Osijek i Zadar, ističe direktorica Turističke zajednice Grada Ogulina, Sonja Drašković.

-Ogulin se tu našao jer ima najbolju dvoranu za dvoranski tenis. To je malo poznato u Hrvatskoj, ali upravo nas je to uvrstilo među domaćine prvensta.

Prvenstvo je počelo ovog vikenda, a trajat će do prvog vikenda u veljači. Prinicip natjecanja se bazira na tome da se petkom održavaju kvalifikacije dok se subotom i nedjeljom nastavlja natjecanje, a finale je utorkom.

Organizacija najjačeg prvenstva, kategorija dječaka do 14 godina starosti pripala je upravo Teniskom klubu Ogulin.

Na prvenstvu sudjeluju igrači koji su za Hrvatsku dvije prethodne godine na ekipnim prvenstvima Europe osvojili naslove europskih prvaka. Posebnost ovog prvenstva je i sudjelovanje 7 igrača s međunarodnim razredom, što znači da su na europskoj rang listi svrstani među prvih 50 igrača Europe.

-Ogulinci su presretni što smo dobili tako nešto. U vikendu koji je iza nas, održano je natjecanje najjače konkurencije natjecatelja. Natjecali su se dječaci do 14 godina. U toj selekciji se nalazi i 4 dječaka iz Ogulina koji su među prvih 10 u Hrvatskoj. Svi ostali su iz Zagreba i Splita. Ogulinje sada ijelih mjesec dana i još jedan vikend u drugom mjesecu bitzi pun ljudi iz drugih gradova. I za tenis u Ogulinu i za turizam, ovo je velika stvar, ističe Drašković.

Prvenstvo Hrvatske u tenisu za juniore do 16 godina će se održati 20.-23. siječnja, vikend poslije toga je prvenstvo za seniorke 27.-30. siječnja, dok će drugi vikend u veljači u Ogulinu biti održano prvenstvo za juniorke do 18 godina.

Pročitajte i ovo

NAJ FOTKA

Fotografija dugoreškog klizališta s najviše lajkova osvaja klizaljke; Darivanje traje sve do kraja godine