Život GLJIVARSKA VEČER Objavljeno 11.10.2019. - 8:33 Podijeli
Građanima će biti podijeljeno 500 porcija u košaricama od kruha
Nakon niza godina u zatvorenom, Gljivarska večer u Dugoj Resi prvi put će se danas održati na otvorenom.
Od 17 sati građani će se u Amfiteatru moći upoznati s različitim vrstama gljiva, ali i učiti kako ih brati i prepoznavati. U programu će sudjelovati i brojne dugoreške udruge, a vrhunac večeri bit će priprema omleta.
Sudjeluju kuhari iz osam ovdašnjih restorana i kuhar gost iz Novog Vinodolskog.
– Omlet od tisuću jaja je zamišljen da se radi na tavi promjera dva metra, jaja smo nabavili iz veleprodajnog centra jer ovako enormnu količinu domaćih jaja s OPG-a nismo uspjeli osigurati. Omlet će sadržavati vrganje, dinstat će se na luku gdje će vrijedne ruke naših kuhara pokazati svoje umijeće, najavio je direktor Turističke zajednice područja 4 rijeke Ivan Puškarić.
Nakon što bude pečen 500 porcija omleta bit će podijeljeno posjetiteljima.
– Ne naplaćivati, dijeliti, a kako bi mislili zeleno izbacili smo svu plastiku tako da će se omlet dijeliti u kalupima od kruha u obliku čamca s obzirom da smo grad na rijeci. Tako da će svaki posjetitelj dobiti svoju porciju omleta u košarici od kruha. Po predviđanjima, omlet bi trebao biti oko 19 sati, dodao je Puškarić.