Radio Mrežnica
ERASMUS PLUS Podijeli

OŠ Dubovac domaćin kolegama iz Sj. Makedonije i Bugarske: Suradnjom i povezivanjem obogaćuje se iskustvo svakog od nas

Glavni ciljevi projekta su da, kroz nastavne materijale koje će pripremiti profesori, učenici razvoju komeptencije 21. stoljeća

Osnovna škola Dubovac sljedeća dva dana domaćin je kolegama iz dviju škola, Sjeverne Makedonije i Bugarske. Omogućeno im je to međunarodnim Erasmus + projektom “Ciljevi održivog razvoja za učenike.”

U znak dobrodošlice, učenice škole Dubovac pripremili su kratku , ali slatku priredbu.

– Glavni ciljevi projekta su da, kroz nastavne materijale koje će pripremiti profesori, učenici razvoju komeptencije 21. stoljeća, kazala je koordinatorica projekta iz Osnovne škole Dubovac, Maja Lukić Puškarić te dodale kako se tu radi zapravo o razvoju kreativnosti, kritičkog razmišljanja i suradnji.

Ovo je jedna od prvih karlovačkih gradskih škola koja se uključila u međunarodni projekt, a kako je naglasila Puškarić, ovo bi preporučila svima:

– Ovo je veliko iskustvo za sve nas, ne samo nas koji sudjelujemo, već za cijelu školu. Prvi nam je to projekt takvog tipa. Pozivam i sve ostale škole da se uključe u takve projekte je definitivno obogaćuje radno iskustvo svakog pojedinca.

Takve prilike treba iskoristiti

Kolege iz Sjeverne Makedonije i Bugarske stigli su u Karlovca gdje će boraviti naredna dva dana.

Osim radnih sastanaka i zajedničke izrade nastavnih materijala, zajedničkim snagama će promišljati o budućim obrazovnim ciljevima.

Jedna od njih je i profesorica engleskog jezika i makedonskoj školi, te koordinatorica cijelog projekta, Sanja Mihejlova.

Prvi joj ej to posjet Karlovcu, kao i Hrvatskoj općenito, te je vrlo zahvalna za sve što joj je omogućeno ovim projektom. I ona se slaže, ovakve prilike treba iskoristiti za vlastiti, ali i društveni napredak.

 

L. Grčić

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More