Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac OSUDE PRIJETNJI Podijeli

Osude prijetnje i poslanog metka Petračiću stižu sa svih strana: “Čim prije istraga i kazniti odgovorne”

Među prvima su reagirali Možemo, pa kandidat Mandić, Domovinski pokret, SDP, HDZ, HSP

Nakon što je kandidat za karlovačkog gradonačelnika Davor Petračić jutros pismom dobio metak uz poruku “Pravi stiže u cijevi”, redaju se osude čina koji je zgrozio javnost.

Možemo! osuđuje prijetnje i pozivaju sve nadležne institucije da što brže provedu istragu i kazne odgovorne za ove gnjusne prijetnje. Karlovac mora postati otvoreni grad, a ne grad u kojem politički neistomišljenici osim za materijalnu egzistenciju moraju strahovati i za svoje živote, kažu u Možemo!

Pismo je osudio i Damir Mandić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika i aktualni čelnik grada.
– Najstrože osuđujem, osobno, kao gradonačelnik i član HDZ-a slučaj koji se dogodio kandidatu za gradonačelnika Davoru Petračiću, ali i svaki takav drugi bezočni pokušaj zastrašivanja i prijetnji smrću.
Karlovac je grad uljudnih i civiliziranih građana, a politika i izborni procesi isključivo demokratska procedura koju treba poštivati i provoditi na dobrobit čitave zajednice.
Iskreno se nadam da se radi o pojedinačnom ispadu krajnje neodgovornog pojedinca i pozivam odgovorne institucije da u roku 24 sata istraže slučaj i pronađu počinitelja.
Hrvatska je moderna i slobodna država u kojoj svi građani imaju pravo ravnopravno iznositi svoja politička stajališta, a izborna mjesta i glasačke kutije najbolji su demokratski način iskazivanja takvih stavova i mišljenja.

Prijetnje su osudili i iz Domovinskog pokreta. -Oštro osuđujemo ovako neprimjereni čin prema kandidatu za gradonačelnika Davoru Petračiću.
Pozivamo institucije da napokon počnu raditi svoj posao za koji su nadležni i što prije otkriju
počinitelje jer ovako ozbiljne prijetnje zastrašuju ne samo gospodina Petračića nego i sve građane grada Karlovca te time unose nemir i nesigurnost, te ruše povjerenje građana u pravosudne institucije, kažu u DP-u.

REagirali su i iz SDP-a. “Prijetnja koju je danas zaprimio g. Petračić nešto je što se u civiliziranom društvu može i mora osuditi, poručuju i dodaju “nedopustivo zdravom umu”. Upućena prijetnja može se smatrati pucnjem u demokratsko pravo kandidiranja. Je li to ispad pojedinca, odnosno prijetnja pojedinca ili se netko našao ugroženim zbog svog načina života, uvidjevši mogućnost da dođe do promjene u izvršnoj vlasti u gradu Karlovcu, pitaju se u SDP-u.

Prijetnje su osudili i iz županijskog HDZ-a, kandidatkinja za županicu Martina Furdek Hajdin i šefica stranke Nada Murganić.
– Pozivamo sve nadležne institucije da što prije pronađu i procesuiraju počinitelja ovog kaznenog djela.
Pravo svakog čovjeka je osjećati se sigurnim u svojem gradu, u svojoj domovini zbog čega se nadamo da se ovakve prijetnje neće ponavljati i da će počinitelj odgovarati za svoje djelo.
U demokratskoj državi kao što je Republika Hrvatska svatko ima pravo na ravnopravnost i slobodu mišljenja, a pogotovo na život bez straha.
U vjeri da će se počinitelj ubrzo otkriti i biti sankcioniran, pozivamo sve da poštuju jedni druge i različitosti koje nas okružuju.

Javili su se i iz HSP-a i osudili čin.

Pročitajte i ovo

ZABAVA NA RIJECI

Ljeto na Mrežnici prepuno događanja: škola plivanja, supovi, i tradicionalni vaterpolo