Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac OBRANA OD POPLAVA Podijeli

Otvoreno više “bojišta” protiv poplava: malčiranje na Mostanju, nasip na Jelsi, čišćenje kanala prema Kupi

Čiste se kanali, izgrađuju privremeni nasipi

Karlovac intenzivno radi na interventnim mjerama obrane od poplava, a trenutno se radovi odvijaju na nekoliko lokacija.

Na Mostanju, između Korane i Mrežnice malčira se teren. Riječ je o prostoru međurječja gdje su nekad bili vrtovi koje su uglavnom obrađivali Turanjčani, ali i košene livade, sjećaju se stariji stanovnici. Ovaj dio održavao se do početka Domovinskog rata, a tada je uslijedilo zapuštanje terena što ne treba ni čuditi jer je taj dio bio i miniran. Ovih dana “teška” mehanizacija čisti teren zapušten više od četvrt stoljeća.

Ovo je tek dio radova za koje je Grad Karlovac dobio 4,3 milijuna kuna od Hrvatskih voda kako bi odradio “brze” mjere protiv poplave. Tako i na Poloju trenutno također traju radovi na čišćenju kanala, radi se privremeni nasip na Donjoj Jelsi, čisti se kanal kod Kupe na Baniji, točnije kod Plodina, završen je kanal Graba na Orlovcu, traje čišćenje kanala u Žumberačkoj ulici, ispod ceste prema Kupi na Donjoj Jelsi.

Dogradonačelnik Ivan Mrzljak da će uskoro započeti i radovi na novoj nivelaciji u Mostanju, uz kanal uz Brzu cestu. Time će se odvojak Mostanja zaštiti kao i samo Mostanje, a tamo je planirana i precrpna stanica i zapornica. Uskoro bi trebali biti raspisani i natječaji za radove tzv. transportnih kanala na području Jamadola, Gornje Švarče i Baščine te Male Švarče.

Pročitajte i ovo

BRZA ŠKOLA

Grad žurno o “Dragojli”: Na vrijeme ćemo donijeti odluku o modelu nastave