Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Županija OBRANA OD POPLAVA Podijeli

Ozalj: Vlasnici nekretnina uz koje će se graditi sustav obrane od poplava imat će pravo sudjelovati u postupcima

Predstavnici mjesnih odbora Gornje Pokupje, Levkušje, Trg, Zorkovac i Zorkovac na Kupi, dobili su informacije o projektu koji će se realizirati zbog zaštite od poplava na dijelu rijeke Kupe

Svi zainteresirani vlasnici nekretnina koje se nalaze na području gdje će se graditi pregrada Brodarci na Kupi, usporni nasipi uz Kupu i Dobru, te obnova dijelova kanala Kupa-Kupa, kao i izgradnja ustave Šišljavić i regulacijskih građevina na području retencije Kupčina, imat će pravo sudjelovati u postupcima, o svemu će dobiti pravovremene informacije. Bit će održan i sastanak s vlasnicima stambenih i gospodarskih objekata koja će se trebati izvlastiti radi ovog projekta.

Sastanak na tu temu održan je u Ozlju, a uz predstavnike grada i Županije, prisustvovali su mu i predstavnici Hrvatskih voda. Radi se naime, o zahvatu „Izgradnja pregrade Brodarci na Kupi s pripadajućim objektima i uspornim nasipima uz Kupu i Dobru, rekonstrukciju dijelova kanala Kupa-Kupa i pripadajućih nasipa te izgradnje ustave Šišljavić, obodnih nasipa retencije i ostalih regulacijskih građevina u području retencije Kupčina”.

Predstavnici mjesnih odbora Gornje Pokupje, Levkušje, Trg, Zorkovac i Zorkovac na Kupi, dobili su informacije o projektu koji će se realizirati zbog zaštite od poplava na dijelu rijeke Kupe. Također, sve se bazira i na izvlaštenju, te određivanju naknada za nekretnine s obzirom da je cilj gradnje sprječavanje šteta i posljedica poplava.
U tijeku je inače tzv. postupak osiguranja dokaza o stanju i vrijednostima nekretnina koji prethodi potpunom izvlaštenju, a upravo zbog toga svim zainteresiranima bit će omogućeno da sudjeluju u postupcima.

Pročitajte i ovo

ZA ČIŠĆU RIJEKU

2 kubika otpada izvađeno iz rijeke Mrežnice, a i minsko eksplozivna sredstva