Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija TO JE PROBLEM Podijeli

Pandemija divljih odlagališta: Stative, Bosiljevo, Dubravci, uz ceste i u šume odlaže se sve što se može

Na mail redakcija@mreznica.hr ili u inbox FB-a šaljite nam i dalje fotografije divljih deponija otpada i njihove lokacije

Prava pandemija u ovom trenutku vlada u prirodi koja sve više postaje deponij odlaganja svih vrsta otpada. 

Nakon našeg nedjeljnog teksta o divljim odlagalištima uz prometnicu od Bosiljeva do Grabrka, slušatelji i čitatelji ne prestaju sa slanjem fotografija ostalih divljih odlagališta koja rastu kao gljive poslije kiše.

Jedan od najupečatljivijih primjera stiže iz mjesta Stative gdje se netko “riješio” starih madraca, pa sada sigurno mirnije i bolje spava znajući da su i oni u šumi.

Ništa bolja situacija nije ni na staroj cesti prema Rijeci, već od Lišnice prema Jarčem Polju, Vukovoj Gorici, Bosiljevu gdje se odlaže što se stigne, od salonitnih ploča do građevinskog materijala i šute, bacaju se vrećice smeća, a ni famozno odlagalište na ugibalištu u Dubravcima nije ništa bolje. Ništa bolja situacija nije niti na drugim lokalnim cestama, a dovoljno je uz njih prošetati pa vidjeti ogromne količine svega što tu ne bi trebalo biti – wc školjke, stari televizori, kantice ulja…

Krivnja se za ovo svaljuje na “prolaznike”, “vikendaše” i slično, pa tako ispada da s obzirom na količine otpada i rast divljih odlagališta sve vrvi od turista i “muvinga”.  Bacati otpad u šumu i na livade uz sva moguća reciklažna dvorišta, ali i odvoz otpada predstavlja niski stupanj civilizacije, no vjerojatno će nekima isprika biti da odgovorni ne kupe smeće ili je usluga skupa.

U inbox našeg facebooka ili na mail redakcija@mreznica.hr šaljite nam fotke i informacije o ostalim divljim odlagalištima.

Pročitajte i ovo

PAR DANA ODGODE

Od 4. listopada ipak covid potvrde za zdravstvo