Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Crna kronika TREBAT ĆE OBJAŠNJENJE Podijeli

Pavlinić: Dugoreška policija pogriješila je kad su vozilo pijanog vozača ostavili otključano i na privatnom prostoru

U dugoreškoj policiji morat će pismeno objasniti postupak svojih službenika

Dugoreška policija definitivno je pogriješila u postupanju s vozilom pijanog vozača kad ga je otvorenog prozora i otključanog ostavila na privatnom prostoru gdje je smetalo drugima. Vozilo su trebali smjestiti na sigurno mjesto i zaključati ga.

Izjavio je to u programu Radio Mrežnice šef Službe policije u PU Karlovačkoj Jure Pavlinić.

Podsjetimo, Radio Mrežnica objavila je priču o pijanom vozaču -recidivistu koji je završio u zatvoru vozeći po pruzi, a njegov automobil policija ostavila nezaključan i na privatnoj parceli. Oglušili su se i na molbe građana koji su molili da se automobil ukloni, a onda razočarani postupanjem dugoreške nazvali karlovačku policiju iz koje je stigao promptan odgovor da se stvar riješi. Tek su onda dojurili na mjesto gdje su automobil ostavili, no više ga nije bilo.

Pavlinić kaže da su policijske ovlasti vrlo jasne i precizirane zakonom i pravilnicima o postupanju.

– Ako je utvrđen prekršaj da vozač nije sposoban upravljati vozilom, policijski službenik može u prisustvu vozača sjesti za volan i skloniti vozilo na sigurno mjesto. Zabranjeno je i ne smijemo raditi da vozilo zaustavimo, ustanovimo prekršaj, a vozilo ostavimo nezaključano ili ondje gdje ugrožava sigurnost prometa, itd. To ne smijemo raditi! Policijski službenici imaju jasno propisane ovlasti. Vozilo se ukloni, zaključa, osigura. Zakon dodaje i da ukoliko u vozilu postoji neka vrijedna roba ili predmeti, policija je dužna poduzeti sve da ne dođe do otuđenja i obavijestiti obitelj, objasnio je Pavlinić.

Zbog ovog slučaja karlovačka je uprava zatražila očitovanje dugoreške postaje čiji će načelnik morati objasniti zašto su policajci postupili na način kako su postupili i zašto to “nije bio njihov problem”.

Pročitajte i ovo

DUGOREŠKE ULICE SU KRATKE

U Dugoj Resi uhvatili ponavljača: 28 tisuća kuna kazne i godina bez vozačke