Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -4C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Život PAZITE NA ZDRAVLJE Podijeli

Perete ruke, nosite masku, pazite na socijalnu distancu… a jeste li servisirali i dezinficirali klima uređaj u svom vozilu?

Klimatizacijski sustavi pogodni su za razmnožavanje virusa i gljivica pa je vrlo bitno redovito ih održavati.

Klima uređaj danas je neizostavni dio opreme svakog automobila i da bi radio ispravno, treba ga redovito održavati i čistiti. Servis je najbolje napraviti prije sezone toplog vremena, odnosno prije no što se počne svakodnevno koristiti, a u situaciji kad se borimo s pandemijom koronavirusa, posebno je bitno da kompletan sustav auto-klime bude očišćen i dezinficiran.

Iako je vrlo mala vjerojatnost da će vaš klima uređaj usisati virus izvana, poznato je da su sustavi klimatizacije pogodni za razmnožavanje virusa, a ugrađeni filteri nisu sposobni spriječiti njihov ulazak u kabinu vozila. Ukoliko su čestice virusa na bilo koji način ušle u sustav klime u vašem vozilu, u njemu će se razmnožavati, a upotrebom klima uređaja širit ćete ih po kabini vozila. Stoga preporučujemo odlazak na servis, u sklopu kojeg će kompletan sustav auto-klime u vašem vozilu biti temeljito očišćen i dezinficiran.

Redovni servis klima uređaja u automobilu obuhvaća čišćenje ventilacijskih kanala, a poseban stroj iz sustava izvlači preostali rashladni plin i ulje. Iz sustava se izvlači i vlaga, provjerava se njegova nepropusnost, a potom se u sustav vraća pročišćeni plin i ulje. Po potrebi se sustav dopunjava novim plinom i uljem, a uređaj dodaje onoliko plina i ulja koliko je tvornički propisano za određeni tip vozila. Obavlja se i dezinfekcija ventilacijskih kanala radi eliminacije neugodnih mirisa i gljivica, koje se zbog vlažnosti i nekorištenja klima uređaja tijekom zime nakupljaju na i oko isparivača. Bitno je i antibakterijsko čišćenje samog isparivača, a obavezna je i zamjena filtera unutrašnjosti (peludnog filtera).

Specijalizirani servis za auto-klime FRIGO-OM AUTOKLIMA iz Draganićkog Luga već 24 godine brine o auto-klima uređajima i na svojoj podugačkoj listi ima samo zadovoljne korisnike, koji će vam ga toplo preporučiti. U prodaji ima nove i obnovljene kompresore klime, a na obnovljene kompresore daje jamstvo u trajanju do dvije godine. Opskrbljen je svim potrebnim rezervnim djelovima, a servise obavlja na 16 specijaliziranih uređaja.

Vrata specijaliziranog servisa za auto-klime FRIGO-OM AUTOKLIMA otvorena su radnim danom od 8 do 16, a subotom od 8 do 12 sati. Osim gotovinom, servis možete platiti i karticama, a karticom Karlovačke banke i do 12 rata.

Na servis se možete naručiti na brojeve 091 262-0092 i 091 262-0090, a više informacija potražite na Facebook stranici Frigoom Auto klima Croatia.

Frigo-om Autoklima servis trenutno radi uz pridržavanje svih mjera opreza propisanih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

(sponzorirani članak)

Pročitajte i ovo

TAKO I TREBA

Gospođa Zoretić već desetljeće pomaže sv. Nikoli nositi darove u Centar za odgoj i obrazovanje