Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija TREBAT ĆE BRZO DELAT Podijeli

Pet crkvi oštećenih u potresu obnavljat će se novcem iz Fonda solidarnosti: Presveto Trojstvo u Karlovcu dobit će velikih 65 milijuna kuna

Sredstva stižu i za obnovu crkve Sv. Katarine u Kunićima Ribničkim, Sv. Ilije Proroka u Lipniku, Sv. Filipa i Jakova u Reštovu, Sv. Antuna Velikog u Kaštu, Uznesenja Blažene Djevice Marije u Oštarijama.

Čak 65,7 milijuna kuna stići će iz Fonda solidarnosti za obnovu crkve Presvetog Trojstva u Karlovcu koja je u petrinjskom potresu prilično oštećena, a zbog narušene statike uklonjen joj je i prepoznatljiv zvonik s jabukom.

No, to nije jedina crkva za koju će pristići novac iz Fonda solidarnosti.

Sredstva stižu i za obnovu crkve Sv. Katarine u Kunićima Ribničkim, Sv. Ilije Proroka u Lipniku,  Sv. Filipa i Jakova u Reštovu, Sv. Antuna Velikog u Kaštu,  Uznesenja Blažene Djevice Marije u Oštarijama. Sve ove crkve kulturna su dobra oštećena u potresu, a ukupno je za njihovu obnovu osigurano 116 milijuna kuna.

Za svetu Katarinu izdvojeno je 23 milijuna, za crkvu u Lipniku 16 milijuna, potom u Reštovu 5,2 milijuna kuna, te za crvu u Kaštu 5,8 milijuna. Crkva u Oštarijama dobit će gotovo 15 milijuna kuna.

Podsjetimo, još ranije je objavljeno da je za još 5 objekata na području grada Karlovca također  odobren novac, a to su: zgrada na adresi Gaza 3, takozvana Mihalićeva kuća, Mala zgrada gradske uprave, Kamod, Gradski muzej i Hrvatski dom.

Ukupno, također iz Fonda solidarnosti – više od 83 milijuna kuna.
Novac je osiguran i trebat će ga potrošiti u veoma kratkom roku, do svibnja iduće godine, a javni pozivi unutar postupaka javne nabave za izvođače radova očekuju se u rujnu i listopadu ove godine.

 

 

Pročitajte i ovo

MLADI RAZBOJNICI

Pronađena dvojica mladića koji su na parkiralištu trgovine u Grabriku napali muškarca i opljačkali ga