Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija ŠKOLOVANJE Podijeli

Pet specijalizacija za liječnike financira Karlovačka županija, tri za obiteljsku te po jedan za ginekologiju i epidemiologiju

Nasušna je potreba za liječnicima, a zadnja godina pokazala potrebu i za epidemiolozima

Pet specijalizicija za liječnike, ukupne vrijednosti milijun kuna osigurano je za ovu godinu zahvaljujući Karlovačkoj županiji.

Radi se o tri specijalizacije iz obiteljske medicine, jednoj iz ginekologije, te jednoj iz epidemiologije. Ova potonja, točnije ugovor za nju, potpisali su ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Branko Zoretić i dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Karlovačka županija je za specijalizanta zdravstvene ustanove osigurala ukupna novčana sredstva za čitavo vrijeme trajanja specijalizacije. Prosječni godišnji iznos troškova specijalizacije iz ovog Sporazuma procjenjuje se na iznos od 150 tisuća kuna, a specijalizacija traje 4 godine.

Kako je istaknula zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar ovo je samo jedna od niza mjera kojima Karlovačka županija pomaže zdravstvu. Uz energetske obnove i dogradnje zgrada za nove medicinske djelatnosti te nabavu najmodernije dijagnostičko – terapijske opreme, Karlovačka županija osigurava dostupnu zdravstvenu zaštitu na primarnoj i sekundarnoj razini kako bi pacijentima omogućila pravovremenu i adekvatnu zaštitu i skrb unutar naše županije.

Pročitajte i ovo

AGLOMERACIJA U ZVIJEZDI

Sutra počinju prvi radovi i polaganje mimovoda u Haulikovoj i Samostanskoj te na Ruskom putu