Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Karlovac INFORMATIZACIJA NIJE USPJELA Podijeli

Petračić vratio laptop karlovačkom Gradskom vijeću: Od ovog kompjutora nisam ništa efikasniji

Nezavisni vijećnik Davor Petračić bio je inicijator informatizacije Gradskog vijeća, ali sada opet traži pisane materijale. Informatizacija nije uspjela, kaže

Potrošili ste novce za ništa, niste unaprijedili rad nas vijećnika dapače uskratili ste nam informacije. Rekao je to na prvom ovogodišnjem aktualcu karlovačkog Gradskog vijeća, nezavisni Davor Petračić vrativši gradski laptop predsjedniku vijeća.

Petračića je, naime zanimalo zašto na gradskom webu nestaju podaci sa sjednica. Kada mu je pročelnik Ureda gradonačelnika Stjepan Mrežar odgovorio da se nakon godinu dana podaci miču kako bi se štedjelo prostor na mrežnim stranicama, ali da podatke može dobiti u tajništvu Grada, Petračić se odlučio vratiti na stari princip rada. Od danas na klupi opet želi pisane materijale, a ne laptop čiji je bio prvi zagovornik i inicijator digitalizacije Gradskog vijeća.

– Ja od ovog komjutora kojeg ste vi meni kupili ja nisam ništa brži, efikasniji, bolji, ništa. Znači, nemam više informacija, dapače imam ih manje, rekao je Petračić.

Laptop mu ne treba da bi na njemu pratio koja je točka na dnevnom redu već da ima jednostavan uvid u bazu podataka.

– Na primjer izvješće Vodovoda za jednu, drugu, treću godinu, koju god hoću pa da malo uspoređuje jer mene zanima ta analitika što vas očito ne zanima, ali u toj analitici se ustvari krije efikasnost svih tih firmi, dodaje.

Zato je u znak protesta predsjedniku Gradskog vijeća Matiji Furaču vratio laptop.

– Uglavnom ovo je bila neuspješna informatizacija Gradskog vijeća i zato vam svečano vraćam ovaj laptop, razdužujem se i od sada tražim, dok ne riješite priču s digitalizacijom na ispravan način, pisane materijale jer mi je ipak tu sva informacija dostupna, zaključio je Petračić.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Alen Slavica u Aquatici, The Mith na Starom gradu, predstava ‘Udovice’ u Zorin domu