Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Crna kronika MARTINJSKO VRIJEME Podijeli

Pijani vozači glavni u policijskom izvješću: Neke odveli u zatvor, neke na triježnjenje

Noćašnji rekorder s promilima u vožnji dolazi iz Draganića

Pijani vozači definitivno su glavni “glumci” u policijskom izvješću ovog vikenda.

Neki su se s promilima odvezli u zatvor, neki na triježnjenje u policiju, a pridružili  su im se i novi koji su ostali bez dozvole.

Jučer je na nadležni Općinski sud doveden 27-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je 13. studenog u Dugoj Resi upravljao osobnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,60 promila sa kojim je prouzročio prometnu nesreću sa materijalnom štetom. Vozač je uhićen, a s obzirom da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja na nadležnom Općinskom sudu izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 dana a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „b“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Također, jučer je na nadležni Općinski sud doveden 34-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je dana 12. studenog u Dugoj Resi upravljao osobnim automobilom slovenskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,92 promila. Vozač je uhićen te mu je na nadležnom Općinskom sudu izrečena kazna zatvora u trajanju od 32 dana i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole u trajanju od 3 mjeseca.

Jučer su u Plaškom policijski službenici utvrdili da osobnim automobilom ogulinskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,72 promila upravlja 59-godišnjak. Također jučer u večernjim satima u Karlovcu policijski službenici utvrdili su da osobnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,56 promila upravlja 62-godišnjak. Vozači su isključeni iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteni u posebnu prostoriju policije. Zbog počinjenih prekršaja vozači će biti sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Noćas su pak policajci imali već standardnu akciju na alkohol i drogu.  U akciji je kontrolirano 319 vozača, a njih 13 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 53-godišnjaka iz Draganića u iznosu od 1,59 g/kg.

Pročitajte i ovo

OPET ISTO

Zatvor, novčana kazna i zabrana kazne za dvojicu ponavljača