Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Život PLANINARENJE Podijeli

Planinarsko društvo Dubovac osvojilo Velebit, sljedeći na redu Matokit

Za vikend veliki idu na Matokit, a mali će krenuti put Kleka

Planinarsko društvo Dubovac ovog vikenda osvojilo je Velebit, a već sada krenule su preipreme za novi izazov – Matokit – Vrgorac, Pelješac.

Ukupno njih 19 ove subote odlučilo se na planinarenje naj planinom Hrvatske, točnije Velebitom, točnije na uspon na Ždralski kuk (1165 m).

Kažu,  najteži je to  spust na primorskoj strani Velebita. Ukupna visinska razlika preko 600 metara uspona i 1200 m silaska, prečenje Velebita sa ličke na morsku stranu se Velebit, dovoljno govore o kakvom se izletu radilo. Sav napor i trud nagrađen je prekrasnim vizurama na sve četiri strane svijeta.

Slijedeći vikend ide se na Matokit – Vrgorac, Pelješac, a školarci će nakon posjeta Muzej alpinizma u Ogulina, krenuti put Kleka.

Također, s početkom školske godine započela je i sezona penjanja na umjetnoj stijeni PD „Dubovac“ u sportskoj dvorani na Rakovcu, gdje se ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19:00 do 21:00 sat, uz prethodnu najavu, članovi društva mogu upoznati sa osnovama penjanja, iskusniji trenirati penjanje.

Mali planinari boravili su u Sloveniji

Polaznici Male planinarske škole „Klinci i klinceze 2022“ a priključili su im se i „stariji“ planinari, boravili su u Sloveniji.

Nakon posjeta izvoru rijeke Krupe krenuli su prema Mirnoj gori najvišem vrhu (1048 m) brežuljkaste periferije Bele Krajine. Tijekom kružne ture od oko 17 km, koja je započela i završila na Skijaškom centru Gače upoznali su se sa životom na jednom od najvećih šumskih područja u Europi. Odmor na planinarskom domu na Mirnoj gori, pružio je priliku da se pogleda prostor na kojem živimo iz druge perspektive.

Vodiči Vjeko i Davor školarce su upoznali sa osnovnom opremom koja se koristi u planinarstvu, o kretanju i boravku u planinama.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

TEMA NOGOSTUP

Karlovački SDP oštro po gradskom sustavu: Ekipa iz Grada ne zna raspolagati novcem, a stanovnike Hrnetića smatraju građanima drugog reda