Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Hrvatska DRŽAVNA KUHINJA Podijeli

Pleter preuzima pripremu obroka za Banovinu: U Karlovcu će pripremati suhe obroke

Nakon 12 dana…

Pleter usluge, državna je tvrtka  koja na potresu pogođenom potresima preuzima posao pripreme obroka. No, obroci se neće kuhati na terenu, kao što su to protekla dva tjedna radili hrvatski kuhari – volonteri, već u Pleterovim restoranima od kojih je jedan i u Karlovcu.

Kako je Radio Mrežnici potvrdio Pleter “djelatnici karlovačkog restorana ,,Zrinski” će biti uključeni u pripremu obroka za Petrinju”.

-Pripremat će komplete suhih obroka koji se dalje distribuiraju na lokacije potresom pogođenog područja, kažu u Pleteru.

Koliko će se dnevno pripremiti obroka ovisit će o, kako kažu, narudžbenici Operativnog stožera. Njome će biti određeno i na koja će mjesta hrana biti isporučena.

Niti jedan čovjek ne smije i neće biti gladan. Ugostitelji mogu ostati ako žele

Ministar branitelja Tomo Medved danas je u Petrinji otkrio da će Pleter dnevno pripremati 10.000 obroka te da nitko neće ostati gladan.

-S današnjim danom idemo s 10 tisuća kuhanih obroka tvrtke Pleter, uz to ide i cjelodnevni lunch paket. Pored svega toga naš Crveni križ dodatno obilazi i daje pakete, kao i do sada.

Zahvalio je ugostiteljima koji su protekla dva tjedna kuhali i hranili stanovništvo Banovine te poručio kako oni, ako žele, ovdje mogu ostati do kad žele.

-Naši vrijedni ugostitelji, kojim se ovom prigodom zahvaljujem, nastavljaju raditi na svojim lokacijama kako su radili i do sada. Pleter uzima pripremu hrane poglavito za šire područje Petrinje, ruralno područje Gline. Po modelu da načelnici i gradonačelnici upućuju prema Stožeru potrebite količine hrane, definiraju punkteve gdje Pleter dovozi, definiraju odogovornu osobu koja preuzima hranu, Pleter dovozi hranu, odgovorne osobe preuzimaju te organiziraju podjelu na svojim područjima nadležnosti, pojasnio je ministar Medved.

O broju obroka koje treba dnevno pripremiti ovisit će i broj djelatnika koji će raditi taj posao.

-Sukladno naručenom broju obroka, angažirati ćemo se dostatan broj djelatnika. Kuhani i suhi obroci se pripremaju u restoranima T.D. Pleter – usluge.

Pročitajte i ovo

VRIJEME ZA KAPU

Karlovac i okolica jutros na – 4 stupnja, dan će biti sunčan, iskoristite ga za šetnju