Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Život HRVATSKI DOM U CENTRU Podijeli

Počela priprema za uređenje Urbanog parka Hrvatskog doma u Karlovcu

U prvoj fazi očišćen je dio pokrova uz lijevo krilo Hrvatskog doma na koji će biti postavljeni betonski opločnici i drugi parkovni elemenati

Potpisivanjem ugovora između Saveza udruga KAoperativa i tvrtke Niskogradnja d.o.o. započeli su pripremni radovi uređenja Urbanog parka HD.

Radovi u iznosu od 258.709,50 kn provode se u sklopu projekta Hrvatski dom u centru, a ujedno su i prvi u daljnjem uređenju i uspostavljanju društveno kulturnog centra Hrvatski dom.

U prvoj fazi uređenja okoliša očišćen je dio pokrova uz lijevo krilo zgrade Hrvatskog doma. Tako će se pripremiti površinu za postavljanje betonskih opločnika i drugih parkovnih elemenata predviđenih projektom.

Otvorenje u kolovozu, prije toga ne propustite PARKiranje u srpnju

Planirani završetka radova i nabava opreme je krajem srpnja, a službeno otvorenje će se održati u kolovozu.

KAoperativa namjerava u Hrvatskom uspostaviti javni prostor koji će zadovoljavati društvene i kulturne potrebe građana. Predviđeno je i uređenje srednje etaže u lijevom krilu. Grad Karlovac kao partner na projektu obećao ga je završiti u najskorijem mogućem roku

– Urbani park HD trebao je biti otvoren još u svibnju, no zbog pandemije nabava i radovi su se odužili. Savez udruga KAoperativa organizira volonterske akcije, druženja i druga javna događanja za građane uz Hrvatski dom kao najavu aktivnosti za Urbani park HD. Jedno takvo bit će i PARKiranje koje KAoperativa organizira 3. i 4. srpnja na platou i parku uz Hrvatski dom, najavljuju KAoperativci.

Projekt “Hrvatski dom u centru” (UP.04.2.1.04.0022) provodi Savez udruga KAoperativa u partnerstvu s Gradom Karlovcem. Projekt traje 24 mjeseca, od 29. listopada 2018. godine do 29. listopada 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 947 612,50 kn. Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 1 655 470,63 (85%), a preostali iznos sufinancira Ministarstvo kulture.

Pročitajte i ovo

PROGNOZA

Čeka nas turbulentan vikend: Oluje najavljene za unutrašnjost, jaka bura na moru