Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac PRIPREME Podijeli

Počelo postavljanje kućica za Advent u Karlovcu

Već sutra sve će kućice biti na svom mjestu, a nazirat će se i iznenađenje za otvorenje 15. prosinca

Postavljanjem kućica oko Glazbenog paviljona danas su počele završne pripreme za Advent u Karlovcu.

Svih 11, u kojima će se smjestiti ugostitelji i trgovci, trebale bi biti postavljene do sutra. Završno glancanje prostora trajat će do početka manifestacije idući petak. Udruzi Izvan fokusa u tome pomažu i brojne tvrtke, naglasio je danas Filip Trezner.

– U narednih nekoliko dana ugostitelji, trgovci i svi mi radit ćemo na uljepšavanju ovog prostora, na dovozu ugostiteljske opreme i pripremiti sve da Advent u Karlovcu može početi prema planu 15. prosinca. Zahvaljujem svi gradskim tvrtkama koji pomažu u realizaciji ove priče; tvrtki Zelenilo, Vodovodu i kanalizacija te tvrtki Fest koja je zadužena za koordinaciju postavljanja kućica. Ali hvala i svima koji čine ovaj advent mogućim.

Zelenilo je angažiralo sve svoje resurse kako bi Karlovac učinili još ljepšim, kaže direktorica Jasmina Cvetković.

– Angažirali smo i mehanizaciju, postavljali smo ukrase na vrlo visoke točke na promenadi. Također, ukrasili smo Korzo, a možete vidjeti i naše ‘šetače’ koji prave društvo Karlovčanima dok uživaju u ovoj zimskoj čaroliji.

Karlovački advent pravi karlovački – od ideje do realizacije

Zadovoljan kako su se u organizaciju svi uključili, gradonačelnik Damir Mandić je još jednom podsjetio kako je “ove godine uloženo puno više novca nego prošlih godina”.

– Već sada je to većina naših sugrađana prepoznala. Ustvari to su njihovi novci. Drago mi je da smo s njihovim novcima kreativno raspolagali. Ono što me posebno veseli i na to sam ponosan, ovaj advent je u svoj svojoj punini, od ideje do realizaciji, karlovački advent. Vidjet ćemo kako će se ove godine sve razvijati, uvjeren sam da će biti veselo i u pravom duhu Božića, veselja i pomirenja i mira. Pa ćemo razvijati naš Karlovački advent i sljedećih godina.

Advent u Karlovcu počinje 15. prosinca u 18 sati. Zbog iznenađenja koje pripremaju iz Izvan fokusa pozivaju sve građane da im se pridruže.

– Svako malo razvijamo ideju adventa, ideje se slažu tako da ćete već sutra otkriti što mi to pripremamo za otvaranje. Bit će atraktivno u svakom slučaju. Sve očekujemo nešto prije 18 sati, kućice će biti otvorene nešto ranije, ali svečano otvaranje je u Glazbenom paviljonu u 18 sati.

Pročitajte i ovo

NORMALIZACIJA

Od 1. lipnja u Karlovcu se vraća plaćanje dječjih vrtića, u nižim razredima očekuje se većina učenika