Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija RECIKLAŽA Podijeli

Počinje izgradnja reciklažnog dvorišta u Žakanju

Bit će postavljeno 37 kontejnera i posuda za odvojeno prikupljanje otpada

Europskih i bespovratnih 1.572.248,61 kuna povukla je Općina Žakanje za izgradnju reciklažnog dvorišta ukupno vrijednog 2.494.160,50 kuna.

Na 1.288 m² asfaltirane površine, 120 m² betonirane i 734 m² ozelenjene površine s pristupnom i internom prometnicom, čeličnom nadstrešnicom za rasuti otpad, ogradom i oborinskom odvodnjom, bit će postavljeno 37 kontejnera i posuda za odvojeno prikupljanje otpada.

Uz to, jedan kontejner bit će i za odlaganje otpada za ponovnu uporabu (REUSE KONTEJNER) kao i jedna digitalna platformska vaga za mjerenja do 500 kg i prijenosna vaga.

Projektom su predviđene i četiri informativno edukativne radionice o korištenju reciklažnog dvorišta i pravilnom odvajanju otpada. Tiskat će se 726 informativnih brošura o ulozi reciklažnog dvorišta u sustavu održivog gospodarenja otpadom i isto toliko letaka o mogućnostima smanjenja nastanka otpada i kompostiranju u domaćinstvu.

Projekt je promoviran i na 700 blokova iz recikliranog papira te na 604 vreće izrađene za kompostiranje s novim znakom i logotipom projekta.

– Provođenjem ovog projekta kod stanovništva će se povećati svijest o nužnosti zbrinjavanja različitih vrsta opasnog otpada čime se doprinosi očuvanju okoliša i povećanju kvalitete života u lokalnoj sredini, a Općina Žakanje zadovoljit će odredbe Zakona o održivom gospodarenju otpadom kao i doprinijeti dostizanju ciljeva propisanih nacionalnim i europskim strategijama o održivom gospodarenju otpadom.

Pročitajte i ovo

RAZVOJ

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote